voetbalzone

Tuchel na einde zegereeks: ‘De wereld breekt niet in tweeën voor ons’

Erik van Dam17 okt 2010, 13:08
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2010, 13:08
Advertentie
/

FSV Mainz liep zaterdag in eigen huis tegen Hamburger SV na liefst zeven overwinningen op rij tegen de eerste competitienederlaag aan (0-1). Voor trainer Thomas Tuchel is deze eerste tegenslag echter niet het einde van de wereld. “Er is geen trainer in de wereld die na een nederlaag niet teleurgesteld is. Het resultaat is bitter. Maar voor ons breekt de wereld niet in tweeën. Wij zullen ons gaan herpakken en ons gaan richten op de volgende wedstrijd”, aldus de oefenmeester.

“Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld”, zo begint Tuchel tegenover Focus zijn nabeschouwing op het duel met de club van Ruud van Nistelrooij en Joris Mathijsen. “In de tweede helft hadden wij zelfs de beste kansen. Door een onachtzaamheid zijn wij echter de boot ingegaan en konden wij nadien niet meer reageren.” De treffer van Paulo Guerrero viel in de allerlaatste minuut van de wedstrijd.

Op de vraag of Tuchel niet juist opgelucht is, nu de aandacht na de beëindiging van de zegereeks langzaamaan van Mainz wegvloeit en richting koploper Borussia Dortmund gaat, laat de oefenmeester weten: “Ik ben er niet bepaald blij mee en ik kan het ook vrij moeilijk verdragen. Maar als het hele circus (van media-aandacht, red.) doorgaat richting Dortmund, dan heb ik daar geen problemen mee. Dat heeft geen invloed op ons werk.”

Bezig met laden …