voetbalzone

‘Tuchel schrok zich rot na eerste ontmoeting met spelersgroep van Bayern’

Bart DHanis01 jan 2024, 22:31
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 18:51
Advertentie

Thomas Tuchel ‘schrok enorm’ van de staat van de selectie van Bayern München toen hij in maart van 2023 het stokje overnam van Julian Nagelsmann, zo weet het Duitse Kicker maandag te melden.

Het voetbalmagazine schrijft dat Tuchel zich ‘rot is geschrokken’ over de fysieke én mentale gesteldheid van de selectie van der Rekordmeister.

Daarnaast werd het de vijftigjarige oefenmeester al gauw duidelijk dat het de selectie aan een echte spits ontbrak. Afgelopen zomer trok Bayern de portemonnee voor Harry Kane, de Engelsman kwam voor meer dan honderd miljoen euro over van Tottenham Hotspur.

Tevens was Tuchel het niet eens met de opstellingen van zijn voorganger Nagelsmann. De trainer, die inmiddels bondscoach is van het Duitse elftal, posteerde Joshua Kimmich steevast op de nummer 6-positie.

Tuchel zou Kimmich liever op rechtsachter opstellen en een goede verdedigende middenvelder kopen. Op de valreep van de zomerse transferwindow was Bayern heel dicht bij de komst van Palhinha van Fulham. Op het laatste moment viel de overstap toch in het water.

Kimmich speelt daarom alsnog al zijn duels op het middenveld van de Duitse recordkampioen. Dat doet hij niet onverdienstelijk: dit seizoen kwam hij in 20 optredens tot één doelpunt en zes assists.

Tuchel wist Bayern vorig seizoen op de slotdag van de competitie nog naar de Bundesliga-titel te loodsen. Dit seizoen gaat het een stuk minder voorspoedig. De club werd in de DFB Pokal uitgeschakeld door een derdeklasser en staat vier punten achter op koploper Bayer Leverkusen.

Bezig met laden …