voetbalzone

Tuchel zoekt naar woorden na voortduren van sprookje Mainz

Erik van Dam26 sep 2010, 09:03
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2010, 09:03
Advertentie

Thomas Tuchel is misschien wel de gelukkigste manager in West-Europa. De trainer van FSV Mainz zorgt met zijn team voor een absolute stunt door na zes speeldag aan kop te gaan van de Bundesliga, een steeds sterker wordende competitie. Door het verval van topteams als Schalke 04 en Bayern München kan Mainz aan kop blijven; zaterdag werd de landskampioen verslagen.

/

Tuchel was een beetje verdoofd na de 2-1 zege van zijn elftal op Bayern in de Allianz Arena. “Het is heel ongebruikelijk om vijf keer te winnen en nu komt er zelfs een zesde zege bij”, antwoordde de coach. “Ik kom er eigenlijk woorden voor tekort. We zijn ontzettend blij, mijn spelers verdienen een reuzencompliment. We hadden besloten dat we heel gedurfd zouden gaan spelen. De gelijkmaker was wat ongelukkig, maar die zat er wel aan te komen”, aldus Tuchel.

Sami Allagui zette Mainz zaterdag na een kwartier op 1-0, waarna Bayern niet eens via een eigen speler, maar via een kopbal van Bo Svensson op gelijke hoogte kwam. Een kwartier voor het einde zorgde Adam Szalai voor de zesde wedstrijd op rij voor een overwinning. “We verdedigden goed vooruit na rust, en probeerden het tempo hoog te houden”, analyseerde Tuchel tot slot. “Szalai maakte het vervolgens fantastisch af. We voelen ons geweldig, maar niet groter dan we zijn."

Bezig met laden …