voetbalzone

Tumult in Frankrijk na ‘Rot op, Arabier’ van assistent-scheidsrechter

Thijs Post18 dec 2011, 11:56
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2011, 11:56
Advertentie

In Frankrijk raakt men maar niet uitgepraat over een mogelijk racismeverhaal. Nadat Luis Suárez en John Terry in Engeland ervan beschuldigd worden hun tegenstanders racistisch bejegend te hebben in de Premier League, dreigen de Franse voetballiefhebbers sinds zaterdag ook met een ware soap geconfronteerd te worden.

Volgens Kamel Chafni heeft een assistent-scheidsrechter hem namelijk op een racistische wijze benaderd tijdens een competitieduel. De Marokkaanse middenvelder van AJ Auxerre heeft naar eigen zeggen ‘Rot op, Arabier’ te horen gekregen toen hij in de wedstrijd tegen Brest assistent-arbiter Johann Perruaux wees op een in zijn ogen verkeerde beslissing.

Chafni kreeg geen gehoor bij Perruaux en zocht zijn heil vervolgens bij scheidsrechter Tony Chapron. Die stelde de klachten van Chafni ook niet op prijs en deelde hem twee gele kaarten uit, waardoor hij het veld diende te verlaten. De Marokkaan heeft inmiddels zijn beklag gedaan bij l’Equipe en kondigde aan aangifte te zullen doen tegen de assistent-scheidsrechter en hij hoopt dat de Franse voetbalbond actie zal ondernemen.

Bekijk hier de beelden (vanaf 2.10):

Bezig met laden …