Tunesië heeft niets aan gelijkspel en ziet Kameroen doorstoten

Daniel Cabot Kerkdijk21 jan 2010, 17:55
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2010, 17:55
/

Kameroen heeft zich donderdag in haar laatste groepswedstrijd geplaatst voor de kwartfinales van de Afrika Cup. De ploeg van Paul Le Guen kwam tegen Tunesië niet verder dan een gelijkspel, maar dat was voldoende voor het bereiken van de laatste acht: 2-2. Tunesië bleef gefrustreerd achter. De Noord-Afrikanen speelden voor de derde opeenvolgende maal gelijk, en zagen hoe Zambia tegelijkertijd te sterk was voor Gabon. Daardoor eindigt de ploeg als laatste in Groep D.

Chermiti liet de Kameroeners in de eerste minuut verbijsterd achter. Na voorbereidend werk van Khaled Souissi aan de rechterkant van het veld schoot de aanvaller de bal met de binnenkant van de voet achter Carlos Kameni: 0-1. Kameroen was even van slag maar domineerde daarna de eerste helft. De ploeg van Le Guen wist zich echter geen raad met de bal en ook Samuel Eto'o kon zijn ploeg niet op sleeptouw nemen. Hij kwam niet verder dan een schot dat net naast ging.

/

Op slag van rust leidde een goede actie van Yassin Mikari bijna tot de 0-2. Na een goede run ging de verdediger een één-twee met Cherimiti aan en koos hij niet voor een pass maar voor een schot. De bal belandde niet in het doel maar in het zijnet. Ook in het tweede bedrijf lag de bal al na één minuut spelen in het doel. Voorbereidend werk van Mohammad Idrissou en Pierre Webó werd door Eto'o afgerond: 1-1.

In een tijdsbestek van nog geen twee minuten kwamen beide ploegen opnieuw tot scoren. Invaller Chaouki Ben Saada verstuurde een pass naar het strafschopgebied van de Kameroeners, waar Aurelien Chedjou de bal over zijn eigen doelman kopte. Eén minuut later stond de gelijkmaker echter alweer op het scorebord. Een krachtig schot van Landry N'Guemo, na afleggen van Webó, was te machtig voor Aymen Mathlouthi en ontnam de Noord-Afrikanen haar voorsprong.

In het restant van het tweede bedrijf bleef de score onveranderd. Tunesië kon haar derde gelijkspel op rij niet voorkomen en toonde zich gefrusteerd binnen de lijnen. Verdediger Ammar Jemal mocht van de dienstdoende scheidsrechter voortijdig inrukken. Ook zes minuten blessuretijd leverde geen extra doelpunt op. Ajacied Eyong Enoh stond negentig minuten op het veld.