voetbalzone

Tunesië kiest voor Fransman Marchand na ‘nee’ Halilhodzic

Erik van Dam04 jun 2010, 18:25
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2010, 18:25
Advertentie

Tunesië heeft een nieuwe bondscoach gevonden. De 57-jarige Fransman Bertrand Marchand volgt later deze maand Faouzi Benzarti op, die de Tunesiërs coachte tijdens het toernooi om de Afrika Cup. De bond koos voor Marchand, vanwege zijn ervaringen in Tunesië. De trainer werkte in het seizoen 2007/08 al eens bij Étoile du Sahel.

De Tunesische bond had in eerste instantie Vahid Halilhodzic op het oog. De werkloze Bosniër leek de ideale kandidaat, maar hij bedankte voor de eer. Naar eigen zeggen wil Halilhodzic rustig de tijd nemen om te kijken waar hij wil gaan werken. Daarop klopte men op de deur bij Marchand, die in mei 2008 al eens in beeld was om bondscoach te worden.

Marchand, die wordt weggehaald bij Al-Khor uit Qatar, heeft volgens de Tunesische bondsvoorzitter Anouar Haddad een tweejarig contract getekend. Zijn eerste doel is om het nationale elftal te plaatsen voor de Afrika Cup van 2012. Daarna kan de verbintenis eventueel met een jaar verlengd worden. Marchands grootste wapenfeit tot nu toe is de winst van de Afrikaanse Champions League met Étoile in 2007.

Bezig met laden …