voetbalzone

Tunesië vernietigt contract Coelho na mislopen WK-ticket

Erik van Dam19 nov 2009, 11:26
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2009, 11:26
Advertentie

De Tunesische voetbalbond heeft het contract van bondscoach Humberto Coelho per direct beëindigd. Het nieuws komt niet als een verrassing, daar de 59-jarige Portugees er niet in slaagde de Afrikanen naar het WK 2010 te loodsen. De belangrijke wedstrijd tegen Mozambique werd met 1-0 weggegeven, waarna Nigeria profiteerde.

Nigeria plaatste zich zaterdag al voor het WK; het won zelf van Kenia, maar wachtte in spanning af hoe de stand bij Mozambique – Tunesië zich ontwikkelde. Het thuisland, gecoacht door de Nederlander Mart Nooij, trok uiteindelijk verrassend aan het langste eind. Nigeria klom daardoor over Tunesië heen en nam zo het WK-ticket in ontvangst.

Coelho, die in het verleden ook keuzeheer was bij Portugal, Marokko en Zuid-Korea, werd daarmee persona non grata bij de Tunesiërs. Zijn wijzende vinger richting het kunstgras waar het duel op werd gespeeld, deed er niet meer toe. Het lot van de coach werd vannacht bepaald op ontslag. Faouzi Benzarti neemt zijn taken waar in de Afrika Cup.

Bezig met laden …