voetbalzone

Tunesisch international verlaat Salzburg voor Ajax-opponent PAOK

Erik van Dam16 jul 2010, 21:38
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2010, 21:38
Advertentie

Anis Boussaidi vertrekt bij Red Bull Salzburg en zet zijn loopbaan voort bij PAOK Saloniki, dat binnenkort Ajax treft in de voorronde van de Champions League. Boussaidi kwam bij het Salzburg van trainer Huub Stevens niet meer aan spelen toe en werd in januari 2010 door de Nederlandse trainer zelfs naar het tweede elftal verbannen.

Dat gebeurde nadat de vijftienvoudig international van Tunesië in conflict was geraakt met de Nederlandse oefenmeester. Boussaidi mocht transfervrij vertrekken en tekent volgens diverse Griekse media een contract van één jaar bij PAOK. Met die club speelt de rechtsback over enkele weken tegen Ajax. Beide clubs treffen elkaar in het kader van de voorronde van de Champions League.

Boussaidi (29) begon zijn carrière bij Stade Tunisien en verruilde zijn vaderland in 2004 voor het Oekraïense Metallurg Donetsk. Vervolgens speelde hij ook nog voor Arsenal Kiev en het Belgische KV Mechelen. Salzburg nam hem in de zomer van 2008 over. In zijn eerste seizoen in Oostenrijk werd Boussaidi onder Co Adriaanse landskampioen. Stevens gunde hem echter, in tegenstelling tot zijn voorganger, geen speeltijd meer.

Bezig met laden …