voetbalzone

Turken ontkennen akkoord met Roman Abramovich over verkoop

Rian Rosendaal05 apr 2022, 21:16
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2022, 21:16
Advertentie

Roman Abramovich heeft een akkoord bereikt met clubeigenaar Mehmet Sepil om Göztepe over te nemen, zo meldt de Turkse variant van GOAL dinsdag. De vertrekkende voorzitter van de middenmoter in de Süper Lig is naar verluidt bereidt om al zijn aandelen te verkopen aan de onlangs bij Chelsea vertrokken Abramovich. De verwachting is dat de deal vrijdag definitief wereldkundig wordt gemaakt. Enkele uren later echter benadrukt de leiding van Göztepe dat van een akkoord nog geen sprake is.

Sepil heeft een internationale bank in Istanbul een mandaat gegeven om zijn aandelen over te brengen naar Abramovich, zo klinkt het vanuit Turkije. Diverse assistenten van de steenrijke zakenman uit Rusland zijn nu bezig om de details rondom de overdracht af te ronden, iets dat enkele dagen in beslag neemt. In de Turkse media weet men wat Sepil heeft gezegd tegen enkele vertrouwelingen: "Na acht jaar moet in de club waar ik met heel mijn hart van houd opgeven. Maar ik wanhoop niet, want de club komt in veilige handen terecht."

Abramovich en Sepil hebben al enige jaren een goede band met elkaar. Beide zakenmannen sluiten regelmatig oliedeals af en Sepil is weleens op bezoek geweest bij een wedstrijd van Chelsea op Stamford Bridge. Enkele weken geleden spraken ze voor het eerst over de overname van Göztepe. Sepil verblijft momenteel in de Verenigde Staten, maar zal op termijn terugkeren in Turkije om de deal met Abramovich te ondertekenen.

Abramovich wil met Göztepe meedoen om de Turkse landstitel en daarnaast ervoor zorgen dat de club structureel in Europa uitkomt. De miljardair zette onlangs Chelsea in de verkoop nadat de Britse overheid hem diverse sancties had opgelegd vanwege de Russische invasie in Oekraïne.

Talat Papatya, plaatsvervangend voorzitter van Göztepe, ontkent overigens dat de club reeds is verkocht aan Abramovich en consorten. "Abramovich heeft ons niet benaderd en sprak ook met niemand om de club over te nemen. Dat klopt gewoon niet. We vernamen in de media dat Abramovich de club heeft overgenomen. Maar het maakt niet uit. We zullen met de nodige uitleg komen wanneer de gesprekken over deze kwesties een bepaalde volwassenheid hebben bereikt", zo laat Papatya weten in een reactie aan nieuwsagentschap DHA.

Bezig met laden …