Turkije breekt verzet van Rashica en Zeneli en boekt eindelijk eerste zege

Dominic Mostert12 nov 2016, 18:49
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2016, 18:49

Turkije houdt uitzicht op plaatsing voor het WK 2018. De ploeg van Fatih Terim wachtte nog altijd op de eerste overwinning in Groep I van de kwalificatiecyclus, maar die kwam er zaterdagavond tegen Kosovo: 2-0. Tegelijkertijd won Kroatië met diezelfde cijfers van IJsland. Die landen staan respectievelijk op plaats één en twee in de groep.

/

Van de uitslag in Turkije zal uiteindelijk niemand opkijken, maar Kosovo speelde geen slechte eerste helft. Eredivisionisten Milot Rashica (Vitesse) en Arber Zeneli (sc Heerenveen) lieten zich enkele malen positief gelden en mede daardoor kwamen de bezoekers er af en toe dreigend uit in de Antalya Arena. Het gevaarlijkste moment vond vlak voor rust plaats, toen Valon Berisha van dichtbij op de paal schoot na een goed uitgespeelde aanval. Turkije had over het geheel de touwtjes in handen in het eerste bedrijf, maar wist zich geen raad met het fel verdedigende Kosovo en met keeper Samir Ujkani.

In de tweede helft was Rashica een stuk onopvallender, maar Zeneli bleef bij tijd en wijle een bedreiging. Het Kosovaarse verzet was al gauw gebroken, doordat doelpunten van Burak Yilmaz en Volkan Sen elkaar rap opvolgden. Burak werd in het strafschopgebied bediend door Yunus Malli, draaide open en rondde af in de korte hoek. De spits schoot even later op de lat, waarna Volkan de rebound kon benutten. Turkije komt op vijf punten te staan uit vier wedstrijden, terwijl Kosovo er slechts één heeft verzameld.