voetbalzone

Turkije likt de wonden: ‘Sorry, de Nederlanders zijn gewoon beter’

Erik van Dam15 okt 2013, 23:13
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2013, 23:13
Advertentie
/

Turkije is er volgend jaar zomer niet bij op het WK 2014. Het land ging op jacht naar een overwinning op Nederland in de laatste kwalificatiewedstrijd, maar droop af met een 2-0 nederlaag. Arjen Robben en Wesley Sneijder deden het land de das om en dus zitten de Turken straks niet in Brazilië. Bondscoach Fatih Terim dankte de supporters in Istanbul en verontschuldigde zich ook bij hen.

Hij erkende de nederlaag tegen Nederland en sprak vriendelijke woorden. “Ik dank onze fans, dat allereerst. Ze zijn hier in grote getalen naartoe gekomen en het stadion was vol. Het spijt ons voor de Turkse supporters. Het was fraai geweest om kwalificatie af te dwingen voor het WK, maar we moeten de waarheid onder ogen zien: de Nederlanders zijn gewoon beter dan wij en spelen goed voetbal”, aldus Terim.

Aan NTV-Spor vervolgde hij: “Je moet nu eenmaal scoren om dit soort tegenstanders te verslaan. Als het 1-1 was geworden, had het allemaal anders kunnen eindigen. Maar dat is niet gelukt. Mijn spelers hebben het bijna onmogelijke geprobeerd te bereiken. Het spijt me dat het niet gelukt is, we wilden het erg graag, maar soms is dat helaas niet voldoende.”

Bezig met laden …