voetbalzone

Turkije mist Sahin in allesbeslissend kwalificatieduel met Oranje

Matthijs van Laar06 okt 2013, 13:24
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2013, 13:24
Advertentie

Nuri Sahin heeft zich moeten afmelden bij de Turkse bondscoach Fatih Terim. De middenvelder van Borussia Dortmund, die was geselecteerd voor de cruciale laatste twee WK-kwalificatieduels met Estland (uit) en Nederland (thuis), ondervindt te veel hinder van de enkelblessure die hij zaterdag opliep in het treffen met Borussia Mönchengladbach.

/

Dortmund meldt zondag op de officiële website dat Sahin een klein scheurtje in zijn rechter enkelband heeft opgelopen, hetgeen hem twee tot drie weken hersteltijd zal kosten. Niet alleen mist hij daardoor de duels met zijn vaderland, ook de Champions League-ontmoeting van Borussia met Arsenal, op 22 oktober, komt naar alle waarschijnlijkheid te vroeg.

Voor Terim betekent het wegvallen van Sahin echter de grootste bron van zorg. De nog altijd pas 25-jarige middenvelder kwam in zeven van de acht tot nog toe gespeelde kwalificatieduels in actie voor Turkije. Alleen gedurende de uitwedstrijd bij Roemenië van vorige maand (0-2) bleef hij negentig minuten lang op de bank.

Bezig met laden …