voetbalzone

Turkije moet topschutter missen in beslissende EK-kwalificatieduels

Bart Kruyt21 sep 2015, 10:11
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2015, 10:11
Advertentie

Turkije hoopt in de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden het Nederlands elftal nog onder zich te houden, zodat het als derde eindigt in Groep A en mag proberen om zich via play-offs te plaatsen voor het EK in Frankrijk. Bondscoach Fatih Terim kan in de duels met IJsland en Tsjechië, die al zeker zijn van deelname aan het eindtoernooi, echter geen beroep doen op Burak Yilmaz.

De aanvaller van Galatasaray viel zaterdag met een hamstringblessure uit in de competitiewedstrijd tegen Trabzonspor en staat ongeveer een maand aan de kant. Dit betekent dus dat hij er uit tegen Tsjechië (10 oktober) en thuis tegen IJsland (13 oktober) niet bij zal zijn. Burak scoorde aan het begin van deze maand nog in de 3-0 overwinning op Oranje.

Door zijn blessure mist Burak ook de nodige wedstrijden van Galatasaray: zo zal hij zeker niet in actie komen tegen FK Astana, in de tweede speelronde van de Champions League, en is hij nog een vraagteken voor het treffen met Benfica. Ook is het nog maar afwachten of Burak op tijd fit zal zijn voor de kraker tegen Fenerbahçe, op 25 oktober.

Bezig met laden …