voetbalzone

Turks talent ziet geen kansen meer bij HSV en tekent in Berlijn

Erik van Dam27 apr 2011, 20:15
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2011, 20:15
Advertentie

Tunay Torun zet zijn carrière na dit seizoen voort bij Hertha BSC. De 21-jarige aanvaller is nu nog teamgenoot van Joris Mathijsen, Eljero Elia, Romeo Castelen en Ruud van Nistelrooij bij Hamburger SV, maar ziet geen perspectief meer in de Hanzestad. Om die reden verbindt de enkelvoudig Turks international zich aan Hertha, dat zeker is van promotie naar de Bundesliga.

Bij Hertha ondertekent Torun een contract voor drie seizoenen. “Hij is jong, ambitieus en heeft veel potentieel; hij past dus goed bij de club”, zegt manager Michael Preetz tegen Focus. Torun debuteerde in februari onder Guus Hiddink in de Turkse nationale ploeg: tegen Zuid-Korea mocht hij een halfuur voor het einde invallen. Bij HSV kwam hij, sinds zijn debuut twee seizoenen geleden, tot 27 optredens.

Met Van Nistelrooij, Mladen Petric, Paolo Guerrero en Heung-Min Son heeft de Turk teveel concurrenten voor zich; bij Hertha hoopt hij wel het nodige vertrouwen te krijgen. “Ik ben heel trots dat ik mee mag helpen bij Hertha in de Bundesliga. De overgang naar Berlijn is een volgende stap in mijn carrière”, aldus Torun. Hertha verzekerde zich recent van promotie: het staat twaalf punten voor op de nummer drie met nog drie duels te gaan.

Bezig met laden …