voetbalzone

Turkse bond gooit roer om en schrapt veelbesproken buitenlanderslimiet

Gijs Freriks05 jan 2015, 18:10
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2015, 18:10
Advertentie

De Turkse voetbalbond TFF heeft de limiet op buitenlandse voetballers afgeschaft. De clubs in Turkije mogen dit seizoen maar vijf buitenlandse spelers opstellen en maximaal tien spelers onder contract hebben staan, die niet over een Turks paspoort beschikken. Dat is vanaf volgend seizoen echter verleden tijd.

voetbalzone

De clubs in Turkije mogen vanaf het volgende voetbaljaar zo veel buitenlandse spelers opstellen als zij maar willen. De TFF eist alleen wel dat er minimaal veertien van de 28 selectiespelers van Turkse komaf moeten zijn en dat er in de achttienkoppige wedstrijdselectie minimaal zeven Turken worden opgenomen. “We noemen de nieuwe regel niet de buitenlanders, maar de binnenlandersregel”, aldus voorzitter Yildirim Demirören tegenover LigTV.

Demirören gaf in december al aan dat de buitenlanderslimiet aan vervanging toe was en dat is nu dus gebeurd. Göksel Gümüsdag, een ander lid van de Turkse voetbalbond, laat weten dat de nieuwe regel breed gedragen wordt: “Alle voorzitters steunen dit project en bondscoach Fatih Terim heeft daar en groot aandeel in gehad.” Eerder werd de limiet op buitenlandse voetballers ook al in Rusland opgeheven.

Bezig met laden …