voetbalzone

Turkse kritiek op 'koning van heelal' Sneijder: 'Stond te slapen'

Daniel Cabot Kerkdijk22 feb 2013, 06:45
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2013, 06:45
Advertentie
/

Wesley Sneijder heeft na een paar weken al aan de levende lijve ondervonden dat succes en kritiek ook in Turkije dicht bij elkaar liggen. De spelmaker van Galatasaray maakte afgelopen woensdag zijn rentree in de Champions League, maar mocht alleen de eerste helft van het duel met Schalke 04 (1-1) meedoen. De Nederlander was zo teleurgesteld dat hij direct na het laatste fluitsignaal het stadion verliet.

De media in Turkije deinzen er niet voor terug om kritiek te uiten op het spel van Sneijder, ook al werd hij enkele weken eerder als 'de koning van het heelal' omschreven. Foto Mac kopt: 'Sneijder stond te slapen', zo citeert het Algemeen Dagblad. Sneijder, die als linkshalf moest spelen, verdedigde volgens de krant amper mee en is nog steeds niet fit genoeg om gevaar voor het doel te creëren.

Sneijder kreeg, evenals de andere grote aankoop Didier Drogba, in de beoordelingen een mager zesje. Het liefst hadden de media Sneijder niet in de basis gezien. "Als je hem niet centraal op het middenveld laat spelen, kun je hem net zo goed niet opstellen", luidde het advies aan coach Fatih Terim. "Er zat geen lijn in het spel, er was geen leider in het veld, iedereen deed maar wat."

Bezig met laden …