Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkse media lijken niet op de hoogte over Nederlands elftal: ‘Nu moet Frenkie zijn verantwoordelijkheid nemen’

Laatste update:

In Turkije lijken ze niet te vrezen voor de aanstaande ontmoeting met het Nederlands elftal in de kwartfinale van het EK. Verschillende media schrijven met het volste vertrouwen in de Turkse ploeg en lijken totaal niet op de hoogte van de ontwikkelingen in het Nederlandse kamp.

De Turken plaatsten zich dinsdagavond net als Nederland voor de kwartfinale van het EK. De ploeg versloeg aan de hand van twee doelpunten van Merih Demiral het Oostenrijk van Ralf Rangnick en treft Nederland komende zaterdag in Berlijn.

De euforie is erg groot na de overwinning op Oostenrijk. De Turkse media lijkt niet op de hoogte van de situatie in het Nederlandse kamp. "Terwijl aanvoerder Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt opvallen in de defensie wordt nu verwacht dat Frenkie de Jong zijn verantwoordelijkheid zal nemen op het middenveld”, zo schrijft Hürriyet.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Die woorden zijn opmerkelijk te noemen, daar De Jong niet bij de EK-selectie zit vanwege een blessure. Matthijs de Ligt speelde ondertussen nog geen minuut op het EK. Stefan de Vrij is namelijk de vaste partner van Van Dijk in het centrum van de Nederlandse defensie.

Hürriyet zit er daarna nog eens naast wanneer de volledige selectie van Oranje wordt vermeld. Daarin wordt namelijk ook nog de geblesseerd afgehaakte Teun Koopmeiners benoemd, terwijl Ian Maatsen en Joshua Zirkzee, die beiden later aan de selectie werden toegevoegd, niet zijn meegenomen.

Milliyet heeft het volste vertrouwen in de Turkse ploeg en komt met een opvallende boodschap voor Nederland. “Jullie hebben onze beroemde tulpen afgepakt en straks sturen wij jullie terug naar Nederland. De finale nadert en deze jonge Turken reiken tot de Europese hemel”, zo klinkt het.

Turkije zal het zaterdag in Berlijn sowieso moeten doen zonder Orkun Kökçü en Ismail Yüksek. Beide spelers zijn geschorst voor het treffen met Nederland. Ook Demiral mist mogelijk de kwartfinale. De UEFA doet momenteel een onderzoek naar het juichgebaar van de verdediger, dat zeer omstreden is en verwijst naar een extreemrechtse Turkse partij.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Tja das typisch Turks om jezelf heel erg te overschatten en je daarom niet in te lezen in de tegenstander die je wel even gaat oprollen.

Nee wacht, das typisch Nederlands ik snap het niet meer. Misschien lijken we als kaaskoppen gewoon te veel op elkaar?

3 juli 2024 om 12:49
0

Turken lijken op iedereen want ze wonen in letterlijk elk Europees land. Dan neem je altijd wel iets over van de meerderheid in dat land. De enige 2 dingen die echt authentiek Turks zijn is dat irritante gefluit als ze de bal niet hebben, en toeteren. Stiekem wel blij mee dat Frenkie niet mee doet dit toernooi. Schouten versneld het spel echt op het middenveld. Frenkie doet z'n befaamde pirouette en dan staat alles al weer vast.

3 juli 2024 om 12:52
0

Oh gut, we hebben weer eens gewonnen en het 'Frenkie is niet nodig' gebral komt weer terug

3 juli 2024 om 13:01
0

Frenkie staat niet eens op dezelfde positie als Schouten. Je voetbalkennis is van het niveau van deze Turkse journalist, sorry.

3 juli 2024 om 13:05
0

Nou dit haha. Een Frenkie had je maar wat goed kunnen gebruiken dit EK, zeker tegen Oostenrijk en Frankrijk

3 juli 2024 om 13:07
0

Frenkie en Schouten zouden juist heel complementair zijn denk ik.

3 juli 2024 om 13:14
0

Je doet net alsof Schouten de plek heeft overgenomen van Frenkie, dat is onzin natuurlijk. Frenkie - Schouten zou heel complementair aan elkaar zijn.

3 juli 2024 om 13:16
0

Het clubje dat Frenkie en v Dijk ten alle tijden zou opstellen in NL is anders net zo simpel. Ake is duidelijk de beste verdediger. En als Schouten straks een transfer maakt naar een grote club en daarmee in aanzien een enorme stap maakt wil ik nog wel eens zien hoelang die onschendbare status van die 2 blijft. En dat heeft niets met een overwinning op een lamlendig Roemenië. Dat is iets van de laatste 20+ interlands.

3 juli 2024 om 13:21
0

Ja het clubje dat onze twee beste spelers zou opstellen is inderdaad erg simpel. Voetbal is namelijk vrij logisch.

3 juli 2024 om 13:34
0

Schouten is werkelijkwaar net van Bologna naar PSV gegaan... zal voorlopig niet zo snel een transfer maken lijkt mij.

3 juli 2024 om 13:40
0

Nee joh, veel meer dingen zijn typisch Turks. Koffie, gastvrijheid, zoete gebakjes die ik niet te vreten vind.

3 juli 2024 om 13:56
0

Frenkie zou anders precies dezelfde rol vervullen als Schouten nu doet.

3 juli 2024 om 15:01
0

Hürriyet: de Turkse Telegraaf.

3 juli 2024 om 16:22
0

Alle Turkse voetbal analisten geven Turkije een zeer kleine kans. Snap dit artikel niet precies overgrote deel van de Turkse voetbalwereld beseft en weet dat Nederland de favoriet is zaterdag.

Maar de bal is rond en voor alle tuuuutter haters!! Ga ik speciaal zaterdag de weg op om te tuuuteren of het nou met de Turkse vlag of Nederlandse vlag wordt zal mij een worst wezen.

Turken in Turkije vieren het geen eens zo fanatiek als de Turken in europa, reden hiervan is waarschijnlijk omdat wij vanaf ons geboorte in een “identiteitcrisis” en tussen “wall en schip” opgroeien. En wanneer er iets valt te vieren dat dit met extra emoties gebeurd hierdoor.

Geniet gewoon van het feest op de straat ongeacht welk kleur of tintje dit heeft. Het brengt samenhorigheid als men er van 😉

3 juli 2024 om 17:04
0

@Migi

Koffie heeft zijn oorsprong in Ethiopië, hoe je erbij komt dat dit typisch Turks zou zijn is mij een raadsel.

Wel grappig dat de Turkse media nu opeens gaat doen alsof ze er echt wat van kunnen. Die gasten moeten gewoon opgerold worden.

3 juli 2024 om 17:18
0

De Tuuuuuuterende turken in de stad storen met helemaal niets.
Vind het juist wel leuk dat het zo uitbundig gevierd wordt. Vind het ook mooi dat zaterdag NL en Turkije de strijd met elkaar aan gaan. Hoop wel dat dit ook goed gaat, met name in de grote steden, en teleur gestelde supporters begrijpen dat de winnennde partij een feestje viert en dit in goeie harmonie gaat.....wie de winnaar ook mag zijn.

Enige puntje van kritiek wat ik heb op de Turkse voetbal supporter is dat eeuwige gefluit als de tegenstander aan de bal is. Het zal een cultuur verschilletje zijn, maar ik heb liever dat je zingt voor je eigen club/land ipv te joelen naar de tegenstander.

3 juli 2024 om 17:29
0

Turkse koffie is iets anders bereid.

3 juli 2024 om 17:42
0

Mijn favorieten zijn baclava en vooral Turkse pizza met veel knoflooksaus.

4 juli 2024 om 09:30
0

Je lahmacun vol spuiten met knoflooksaus is overigens wel vrij Nederlands denk ik hoor, dat heb ik mensen in Turkije nog nooit zien doen. Gemiste kans overigens want is inderdaad super lekker Baklava vind ik persoonlijk dan weer niks, mij te zoet. Dan ga ik liever voor zo'n gozleme met witte kaas en spinazie ofzo, heerlijk!

3 juli 2024 om 12:49
0

Wellicht werken daar journalisten die een opleiding in Nederland gevolgd hebben…

3 juli 2024 om 12:58
0

Misschien is dat gewoon een beetje de aard van de mens? En is dat niet typisch Turks of Nederlands? Voor de rest zou ik het fijn vinden als je de racistische en beledigende term "kaaskop" aanpast.

3 juli 2024 om 13:22
0

Oke aardappel.

3 juli 2024 om 13:38
0

Niet zo serieus Rochus, ik heb blond haar en blauwe ogen en als ik in de spiegel kijk vind ik de vergelijking met een kaas treffend. Ik eet namelijk graag blauwe kaas.

3 juli 2024 om 13:39
0

@rochus
Ik hoop dat je een grapje maakt over dat "kaaskop" toch?
Of doet dat oprecht iets met jou?

Ot:
Frenkie neemt z'n verantwoordelijkheid ook....die laat het zware werk lekker aan Schouten en Reinders over.
Net als dat De Ligt ook erg opvalt, aangezien het best opvallend is dat zo'n grote speler (niet geheel onterecht) nog geen minuut gemaakt heeft. Volgens mij is deze Turkse journalist extreem goed geinformeerd

3 juli 2024 om 13:50
0

Joh Migi als ik het woord spleetoog gebruik dan moeten mensen van Chinese afkomst het allemaal niet zo serieus nemen? Het is beide een verwijzing naar uiterlijke kenmerken met een negatieve connotatie. Sterker nog spleetoog zou me hier een ban opleveren. Kaaskop is gewoonweg beledigend en racisme (dat laatste is voor discussie vatbaar). Ik ga ervan uit dat je dat aanpast en dat je wordt aangesproken.
@bizzlad, of het wel of niets met me doet is niet relevant. Ik heb Afrikaanse vrienden die goed kunnen lachen met zwarte piet, maar dat wil nog niet zeggen dat het goed is. Of wel?

3 juli 2024 om 13:58
0

Jij bent echt een keer op je fiets gestapt terwijl je zadel gejat is Rochus. Altijd als ik jouw reacties lees denk ik aan hoe mijn kind keek toen ie voor het eerst vol overgave in een citroen hapte. Ultieme sfeerspons.

3 juli 2024 om 14:00
0

Nee hoor, kaaskop is een verwijzing die ontstond in de middeleeuwen omdat wij bekend stonden als exporteurs van kaas. We zagen het daarom ook meer als geuzennaam. Daarom heten er ook best veel restaurants en horecozaken de kaaskop en heten er nul restaurants en horecazaken de spleetoog.

Ik moet wel lachen dat jij, die heel hard schreeuwt dat de haat over en weer van die balkanlanden absoluut geen racisme is en dan hier gaat roepen dat kaaskop racisme is. Wat is er gebeurd met Nederlanders zijn geen ras?

Je kan me uiteraard gewoon rapporteren, wellicht zijn de andere mods het met je eens.

3 juli 2024 om 14:07
0

@Samcro bedankt, heb toch weer even smakelijk kunnen lachen om het internet vandaag vanwege jouw reactie.

Dank.

3 juli 2024 om 14:08
0

@rochus
Zeker na dit betoog vraag ik me af....heb je nou moeite met de term Kaaskop?
Of baal jij er van dat je geen spleetoog mag zeggen en zwarte piet inmiddels not done is en mag daarom Kaaskop ook niet meer worden gezegd van jou?

Ik bepaal zelf wel of ik dat relevant vind

3 juli 2024 om 14:24
0

@bizzlad, ik heb met geen enkele term moeite. Ik heb er ook geen moeite mee dat zwarte piet not done is. Waar ik moeite mee heb is dat de ene beledigende term wel mag en de andere beledigende term niet mag. Mij is het om het even voor de rest.

@samcro, dan lees je mijn reacties toch niet. Het leven kan vrij eenvoudig zijn.

@migi, ik heb inderdaad aan de mods gevraagd hoe het nu precies zit. Zie mijn recatie naar Bizzlad. Voor de rest zou ik me als ik jouw was eens verdiepen in racisme en niet alles klakkeloos erbij halen. Fuck Serviers is net zoals Fuck Nederlanders geen racisme nee. Daar ging toen de discussie over. Jij haalde daar toen context bij. Dat is in geen enkele definitie van racisme relevant.

3 juli 2024 om 14:28
0

En kaaskop is al helemaal geen racisme. Het is niet eens denigrerend. Dat jij het belang van context niet snapt lijkt me een jij probleem.

3 juli 2024 om 14:35
0

"waar ik moeite mee heb is dat de ene beledigende term wel mag en de andere beledigende term niet mag. Mij is het om het even voor de rest."

Ik heb zelden iemand zich\zelf sneller zien tegenspreken dan jij doet in deze 2 zinnen.

3 juli 2024 om 14:40
0

Turken zijn nog chauvinistischer dan Fransen man. Die denken echt dat ze met alles de uitvinders zijn of overal specialisten in zijn. Sorry ga teveel met Turken om en ken er geen die niet zo is.

3 juli 2024 om 14:40
0

Wat een onwetendheid Migi. Vanuit de dikke van dale: kaas·kop (de; m/v/x; meervoud: kaaskoppen) scheldnaam voor een Nederlander, bv. gebruikt in België. Mensen of groepen negatief wegzetten op basis van afkomst is racisme. Daar wil ik rustig de discussie over voeren. Het is allemaal niet zo moeilijk Migi. Net zoals het feit dat context helemaal niets bijdraagt aan racisme, net omdat racisme niet voor discussie vatbaar is. Dan kan wel iedereen hier over me heen vallen. Maar inhoudelijk hoor ik vrij weinig steekhoudende argumenten. Dus nogmaals waarom mag jij hier wel een beledigende term mag gebruiken en ik niet bij bijvoorbeeld spleetoog? Misschien gewoon op inhoud de discussie aangaan? Vaak is het namelijk wel een teken aan de wand als dat niet gebeurt.

3 juli 2024 om 14:48
0

Het is voor jou extreem moeilijk. Mijn eerste post in het vorige topic viel ik over het feit dat mensen blijven hangen in semantiek. Even voor de goede orde.

Jij maakt je meer druk om een overduidelijk zelfspottend geintje waarin de draak wordt gestoken met vooroordelen dan over een bekende voetballer, een voorbeeld voor velen die haat voor een buurland aanwakkert. Een buurland in een regio waar ze elkaar al decennia lang uitroeien. Ik kan daar echt oprecht met mijn hoofd niet bij. Dat je dan niet in kan schatten wanneer je iets wel en niet kan zeggen. Dat jij dan roept ja maar technisch gezien is het een racisme en het ander niet. Lekker boeiend welk woord je gebruikt, je moet echt volledig van het pad zijn als je niet snapt dat het 2e echt honderdmiljard keer erger is. En wie zegt dat "fuck serviers" niet iemand benadelen is obv afkomst. Misschien willen ze wel geen seks als we alle woorden zo graag letterlijk willen nemen.

De oorsprong van kaaskop heeft te maken met het feit dat wij producenten en exporteurs zijn van kaas. Het wordt inderdaad ook gebruikt als scheldwoord tegenwoordig. Boeiend. Het is een geuzennaam, als jij je die wil laten afpakken moet je dat zelf weten. Zolang er restaurants de kaaskop blijven heten is de maatschappij gelukkig wat minder ver heen dan jij.

Echt oprecht, ik kan er gewoon niet bij.

Overigens, dat jij het woordenboek gebruikt als bron illustreert mijn punt beter dan 1000 woorden.

3 juli 2024 om 15:05
0

Maar een spleetoog verwijst letterlijk naar de uiterlijke kenmerken van een grote groep mensen/van een ras. Dat doet een kaaskop toch niet? Hoewel Migi echt een ontzettend naar hoofd heeft, doet zijn hoofd me niet direct denken aan 'kaas'. Ik zou eerder denken aan een verwrongen HEMA washandje, maar goed, verder is hij wel heel lief.

3 juli 2024 om 15:08
0

Hoezo is het voor mij extreem moeilijk. Een zelfspottend geintje kan gewoon beledigend en zelfs racistisch zijn, zoals bij jou gewoon het geval is. Dat heb ik toch gewoon onderbouwd? Of er nu wel of geen restaurant zo heet is toch niet relevant? In Nederland zijn er ook straten die eskimo-laan heten. Dat maakt de term eskimo niet opeens goed. Vreemde redenatie. Nogmaals, er is een duidelijke definitie van wat racisme is. Zolang jij niet kunt onderbouwen waarom de uitspraak van die voetballer daaraan voldoet zit jij mis en vindt jij het schijnbaar moeilijk.

3 juli 2024 om 15:12
0

@aardbei, ik heb niet bepaald dat kaaskop een beledigende term is voor Nederlanders? Het punt is dat beide termen bedoeld zijn om een bepaalde bevolkingsgroep te beledigen en daarmee negatief weg te zetten ergo racisme. Dat Migi totaal onwetend is, vind ik helemaal niet zo erg, maar als ik hem daar normaal op wijs dan zou het hem sieren als hij zou zeggen" joh Rochus, ik begrijp dat ik me onhandig heb uitgelaten. Dat was niet de bedoeling, ik pas het aan"

3 juli 2024 om 15:20
0

"mensen of groepen negatief wegzetten op basis van afkomst is racisme."

"fuck Serviã«rs"

Dat is positief? Dat kan jij niet interpreteren als negatief wegzetten?

Nogmaals, dat jij niet in staat bent om dingen in een breder perspectief te zien is een jij-probleem. Overigens een zeer wijdverspreid probleem. Ik ga er van uit dat je hier zelf niets aan kan doen en je simpelweg niet in staat bent in te zien waarom jouw denkwijzen een probleem is, maar mensen dan maar persoonlijk gaan beledigen staat je erg lelijk. Je kan je ook afvragen, dat als echt werkelijk niemand het met je eens is, dat je dan een keer in een spiegel kijkt ofzo.

De Eskimo-straat in Dronten is overigens hernoemd na een klacht. Als je wil kan ik je de contactgegevens van de tientallen bedrijven die kaaskop heten sturen en kan je een klacht indienen. Of verkleed als zielig kijkende kaaskop (ik bedoel gewoon de vorm waarin zo'n kaas gemaakt wordt, niet boos worden nu) voor hun deur gaan staan.

3 juli 2024 om 15:22
0

Rochus, ezelsbruggetje wanneer iets wel kan en niet kan. Over het algemeen is het minder geaccepteerd om als dominante groep een scheldwoord te gebruiken voor een (achtergestelde) minderheid dan andersom.

Zo is het anders als een rijk iemand een arm iemand belachelijk maakt, dan als een arm iemand een rijk iemand belachelijk maakt. De voorouders van Djevayno uit Zuidoost waren misschien tot slaaf gemaakt, als Jan Willem uit Naarden dan een spottende term voor zwart persoon gebruikt is het anders dan als Djevayno Jan Willem een kaaskop noemt.

Een andere maatstaf is of iemand om een bepaalde eigenschap fysiek geweld aangedaan wordt. Zo lopen homo's of trans-genders kan om in elkaar geslagen om wie ze zijn, terwijl iemand die kaal of dik is niet snel in elkaar geslagen wordt omdat hij kaal of dik is. Een woord als fl*kker heeft dan ook een andere lading dan kale of bolle.

3 juli 2024 om 15:58
0

Heren, volgens mij dwaalt de discussie redelijk af van het onderwerp van het artikel.

Graag hier bij laten, dankjewel!

Vragen kunnen altijd in privã© gesteld worden aan het account Moderators.

3 juli 2024 om 13:15
0

@migi als Nederlandse Turk kan ik mij volledig vinden in dit verhaal. In mijn beleving gaan zowel Nederland als Turkije op de slagbank eindigen zaterdag
Hoe dan ook, mijn zaterdag kan niet stuk (al moet ik eerlijk zeggen dat de vreugde groter zal zijn als Turkije doorgaat...maar dat heeft meer te maken met mijn verwachtingen voor beide teams)

3 juli 2024 om 13:40
0

Frenkie zal zijn handen vol hebben aan Kökçü komende zaterdag.

3 juli 2024 om 17:46
0

Misschien kunnen de Turken zaterdag een man opofferen om Frenkie desnoods tot in het toilet te schaduwen.

3 juli 2024 om 19:36
0

Wat weet jij nou precies over wat typisch turks is sorry hoor maar hou het gewoon lekker bij een broodje doner bestellen en abi

3 juli 2024 om 20:27
0

Wat is abi

3 juli 2024 om 21:19
0

Turks voor broer. Al weet ik niet of doner en broer een goede combinatie is voor een broodje.

of misschien moet de journalist van Hürriyet iets anders gaan doen..

Geruststellend om te lezen dat journalisten in Turkijke (net als bij ons) ook maar wat roepen.

3 juli 2024 om 12:50
0

Hebben waarschijnlijk stage gelopen bij Valentijn en co.

3 juli 2024 om 13:18
0

Marco van Basten zou trots zijn op dit niveau van slecht voorbereid zijn.

Schijnt dat v Basten daar werkt als journalist

3 juli 2024 om 12:57
0

Beetje gemeen om iemand te quote die zich niet had voorbereid

3 juli 2024 om 19:04
0

Mehmet van Baştuğ

3 juli 2024 om 21:47
0

Hahahaha stuk om deze. Goeie haha.

Het wordt tijd Arjen Robben z’n verantwoordelijkheid neemt.
Hele toernooi nog niks van gezien…

Een typische spitsenstrijd tussen van persie en burak yilmaz. Ben benieuwd wie er meer gaat scoren

Dus ieder land heeft zijn eigen Valentijn....

Frenkie tot op heden vrij onzichtbaar ja, maar dat gaat denk ik niet veranderen in de wedstrijd tegen de Turken.

Ben benieuwd waarom Rüstü dit toernooi geen mascara gebruikt. En waarom speelt Atatürk niet als controleur?

Aldus hoofdredacteur Valüntin Drissi

3 juli 2024 om 17:55
0

Veli Idris.

Achjaa Reijnders zei na Oostenrijk ook dat ie tegen Tsjechië had gespeeld haha. Je kunt er wel eens finaal naast zitten

3 juli 2024 om 13:31
0

Ja, maar die wordt niet betaald om te schrijven.

3 juli 2024 om 13:45
0

Wel om te weten wie z'n tegenstander is .

3 juli 2024 om 15:32
0

Nee hoor, al denkt hij dat hij tegen marsmannetjes speelt, hij wordt betaald om goed te voetballen.

Guler gaat Xavi laten zien waar een echt toptalent toe in staat is, ondermeer door een prachtig doelpunt te scoren, door niet bij ieder vlaagje wind om ver te vallen alsof hij geraakt wordt door een sneltein en ten slot door z'n veel effectievere technische hoogstandjes.

Hij zal laten zien waarom Xavi misschien nog een jaar bij Leipzig mee mag lopen als hij niet te veel in de weg loopt en waarom hij gekoesterd wordt door Real!

Saldä±r, Tã¼rkiye!

3 juli 2024 om 15:43
0

We gaan het zaterdag zien, of heb jij toevallig een glazen bol.

Voor hetzelfde geld verrekt Guler (hopelijk niet want kan genieten van hem) zijn hamstring wel bij een van zijn mooie corners, waarna Xavi de afvallende bal oppakt en na een rush van 70 meter hem in de bovenhoek krult.

Avada Kedavra!

3 juli 2024 om 16:07
0

Ik heb soms echt het idee alaof Guler de nieuwe maradonna of Messi is. Het is tot nu toe toch nog gewoon een bankzitter bij Real Madrid?

Ik vind het zeker een mooie voetballer maar volgens mij wordt er ook wel een beetje overdreven. Gisteren heb ik hem namelijk weinig bijzonders zien doen

3 juli 2024 om 18:41
0

Die jongen kan echt geweldig goed voetballen. Hopelijk behoudt hij een professionele mentaliteit. Ik moet zeggen dat ik hem dit toernooi totaal niet nederig vind overkomen en ietwat naast z’n schoenen vind lopen. Met die instelling gaat hij niet z’n maximale potentie benutten.

3 juli 2024 om 19:19
0

Ik snap je punt en dat had ik ook voor de buis van he zo is Arda nooit, en dan zie je de provocaties van de Oostenrijkers met name richting Arda ( twitter staat vol met videos ) dan snap ik zijn reactie gisteren wel en helemaal terecht

je zou haast blij worden van dit bericht, ik dacht even dat valentijn overgestapt was naar turkije, en de nederlandse pers achter zich had gelaten, maar er zijn dus nog meer onbenullen werkzaam als sportjournalist

3 juli 2024 om 15:44
0

Misschien is dat wel de enige vereiste voor een sportjounalist.: onbenul zijn

Die denken zelfs nog dat Arjen Robben en Van Persie het voorin moeten gaan dragen naast Gakpo haha

Laten we hopen dat Koeman tegen Turkije Van Basten in de spits zet in plaats van Memphis.

3 juli 2024 om 17:50
0

Van Basten zal het waarschijnlijk niet heel veel slechter doen mits hij zich afdoende voorbereidt.

Haha, typisch Turks dit inderdaad. Ik kan wel vermelden dat dit een enkeling is, bijna iedereen in Turkije denkt dat zaterdag onze laatste wedstrijd is en is vooral trots op dat we in de kwartfinale zitten. De bal is rond, maar ik denk niet dat Nederland gaat verliezen.

Lol. Hebben ze soms de opstelling van het WK van 2 jaar terug gecopy paste?

Toegegeven, dit: 'jullie hebben onze beroemde tulpen afgepakt en straks sturen wij jullie terug naar Nederland. De finale nadert en deze jonge Turken reiken tot de Europese hemel'

is wel een poëtische tekst die je in de Nederlandse journalistiek niet snel zal terugzien.

3 juli 2024 om 16:13
0

Ik neem aan dat ze Chatgpt hebben gevraagd, dat is exact het soort antwoord dat je dan krijgt.

3 juli 2024 om 18:56
0

Ook niet zo gek dat je zulke teksten hier niet snel ziet, wij zijn blijkbaar niet zo'n moeilijk volk en vallen er niet snel over, maar als een Nederlandse krant schrijft dat de Turken terug naar Turkije moeten dan staat het land in de brand.

3 juli 2024 om 20:30
0

Goh Drenthe, gek he. Heeft ook wel iets andere connotatie

Ik veracht Bergkamp ook nog binnen de lijnen en misschien dat Edgar Davids ook nog minuten gaat komen.

Ik heb er wel zin in. Ik had de Roemenen als fel verwacht, maar dat viel echt heel erg tegen gister. Die waren toch overrompeld (kijk, we hebben de achtste finale gehaald, wat nu?). Die Turken zijn meer ervaren. Nederland moet dit kunnen hebben, maar we zijn zo wisselend en die eerste tien minuten tegen Roemenië beloofden weinig goeds. We hadden geluk dat Roemenië vergat waar ze ook alweer goed in zijn. Die Turken vergeten dat niet. Die gaan echt door.

Blijft een wonderlijke voetbal cultuur. Worden opgerold door ons NL's 11tal. Trots op Gakpo, Reijnders & Schouten. Chapeau

De algemene opinie in Turkije is als volgt:

In de 1e helft gaan we de sinasappel schillen....
In de 2e helft gaan we de sinasappel opeten....

Hahaha ik kan er wel om lachen.....

Voor de niet-wetenden: sinasappel is in Turkije namelijk het voetbalsynoniem voor Oranje

3 juli 2024 om 15:42
0

Hoop wel dat ze dan weten wie er op het veld staan voor oranje. Als ze denken dat cruijff, Neeskens, en Van Basten meedoen komen ze bedrogen uit.

3 juli 2024 om 18:40
0

Eerste helft broodje döner
Tweede helft buikpijn

Er zijn genoeg Turkse voetbal platforms met veel geinformeerde voetbal journalisten, de journalist die dat artikel schreef is daar blijkbaar niet 1 van, en dat laat maar zien dat journalisten alleen moeten schrijven over onderwerpen waar ze genoeg kennis over hebben, want het is best triest dat hij denkt dat de Jong speelt.

Maar hetzelfde heb ik met jullie Demiral artikel waar jullie de symbool van de wolf als rechts extremisme hebben bestempeld (naar aanleiding van een paar twitter journalisten) terwijl het gewoon een universeel symbool voor Turkse volkeren is (ook buiten Turkije) met een oorsprong in Turkse mythologie (tengrism, het geloof dat Turkse volkeren aanhingen voor islamisatie).

Er zijn ook wel radicalen die het symbool gebruiken, maar dat betekent niet dat iedereen die het gebruikt ook meteen een radicaal is. Dit staat gelijk aan de vergelijking “ Brenton Tarrant die een aanslag pleegde op een moskee in Australie had Geert Wilders in zijn manifest, dus Geert Wilders en iedereen die op PVV stemt is een terrorist”

Dat is een goedkope hetze van mensen die Turks trots in geen enkele vorm dulden, ik zag al een aantal groepen op Twitter, ik zal ze maar niet bij naam noemen, maar a little research goes a long way. Iets wat die Hurriyet journalist ook had moeten doen ; ).

Ja Frenkie, ga nou eens je verantwoordelijkheid nemen! Dat heb je de afgelopen 3 wedstrijden niet bepaald gedaan ja?! 😂😂😂🤭

Pierre van Hooijdonk zei het al perfect in 2004 : Quality Turkish Media. QTM in volksmond nu nog na 20 jaar.

Makkelijkste beroep in Turkije om aan geld te komen is toch journalistiek

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren