voetbalzone

Turkse politie houdt profvoetballers vast in omkoopzaak

Matthijs van Laar24 mrt 2010, 18:45
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2010, 18:45
Advertentie

De Turkse politie heeft in totaal 46 personen, onder wie voetballers van profclubs uit de hoogste Turkse divisie, opgepakt in verband met een onderzoek naar omkoping. Dit melden internationale persbureaus. De Turkse voetbalbond (TTF) heeft bevestigd dat aanklagers in Istanboel bezig zijn met een onderzoek.

“Als onderdeel van het onderzoek zijn 46 personen opgepakt. We richten ons op in totaal 53 verdachten”, verklaarde het hoofd van de politie in Istanboel. Volgens het Turkse CNN bevinden zich onder de arrestanten een voormalig Turks international, een assistent-trainer van Buyuksehir Belediyespor uit Istanboel en een spits van die club.

Een verklaring die Buyuksehir Belediyespor naar buiten bracht gaf aan dat de club niet bereikbaar is voor commentaar op de huidige situatie. De uitslagen van wedstrijden in de Turkse competitie zouden beïnvloed zijn. “De TTF heeft een klacht ingediend inzake informatie die verkregen is over drie gevallen van verwachte beïnvloeding van wedstrijden”, luidde het persbericht van de voetbalbond.

Bezig met laden …