voetbalzone

Turkse voetbaldroom is plotseling nachtmerrie: 'Bang? Toch wel'

Bart Kruyt19 jul 2016, 07:55
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2016, 07:55
Advertentie

De selectie van Galatasaray verblijft in Zwitserland, waar het zich voorbereidt op een nieuw seizoen in de Süper Lig. Veel spelers hebben echter helemaal geen zin om terug te keren naar Turkije, waar afgelopen vrijdag nog een mislukte staatsgreep plaats vond. Ryan Donk geeft in gesprek met De Telegraaf toe dat hij behoorlijk angstig is om terug te gaan naar Istanbul.

/

Donk heeft net als Wesley Sneijder en hoofdtrainer Jan Olde Riekerink een doorlopend contract bij Galatasaray. “Ik heb het nieuws de afgelopen dagen gevolgd via beelden van teamgenoten en via familie en vrienden. Iedereen was op de hoogte”, vertelt Donk. “Bang? Toch wel. Het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak.”

Donk zegt dat een vertrek bij Galatasaray aan de orde komt als de veiligheid van zijn dierbaren in gevaar komt. “Door de omstandigheden denk je daar zeker aan”, zegt de verdediger annex middenvelder, die aangeeft dat hij veel met zijn Turkse ploeggenoten praat en deze spelers probeert te steunen. De gezinnen van deze spelers zitten momenteel gewoon in Istanbul.

Bezig met laden …