voetbalzone

Tuyp heeft nieuwe club en treft voormalig Eredivisie-spelers in Hongarije

Bart Kruyt08 jul 2013, 10:20
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2013, 10:20
Advertentie

Jack Tuyp heeft zijn gewenste buitenlandse avontuur te pakken. De voormalig topschutter van FC Volendam heeft een contract getekend bij het Hongaarse Ferencváros, waar de Nederlander Ricardo Moniz de hoofdtrainer is. Ferencváros maakt op de website van de club melding van de komst van Tuyp, die transfervrij is binnengehaald. Er wordt niet gemeld voor hoeveel jaar hij heeft getekend.

/

De 29-jarige Tuyp leek op weg naar AEK Athene, dat de aanvaller via een tussenpersoon benaderde. De Volendammer stond open voor een transfer naar Griekenland, maar hoorde na het eerste contact weinig meer. Vervolgens kwam Ferencváros en Moniz wist Tuyp ervan te overtuigen om naar Hongarije te komen. Daar treft hij de voormalige Eredivisiespelers Julian Jenner, Mark Otten, Arsenio Valpoort en Leonardo.

Tuyp brak in 2002 door in het eerste elftal van Volendam en vertrok na twee seizoenen naar FC Groningen, waar hij echter niet verder kwam dan elf competitieduels, waarvan slechts een als basisspeler. Na een jaar keerde hij alweer terug naar Volendam en voor die club maakte hij in totaal 145 doelpunten in 296 competitieduels. In het afgelopen voetbaljaar (waarin Volendam bijna promoveerde naar de Eredivisie) was Tuyp goed voor 28 goals in de Jupiler League: zijn meest trefzekere seizoen uit zijn loopbaan.

Bezig met laden …