voetbalzone

Twaalfvoudig international moet Mönchengladbach in Bundesliga houden

Bart Kruyt22 dec 2010, 13:48
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2010, 13:48
Advertentie

Mike Hanke moet Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga houden. De hekkensluiter van de ranglijst meldt woensdag op haar digitale thuis dat zij zich heeft versterkt met de aanvaller van Hannover 96, die van zijn club transfervrij mocht vertrekken. Hanke, die beschikte over een contract dat tot eind juni 2011 doorliep, tekende tot de zomer van 2013.

/

Mönchengladbach hoopt met de hulp van Hanke degradatie te voorkomen: de werkgever van Marcel Meeuwis en Roel Brouwers staat halverwege het seizoen troosteloos onderaan en heeft zeven punten minder dan het op dit moment veilige St. Pauli. “Mike is een echte doelpuntenmaker, die de concurrentie in onze voorste linie kan aansterken”, zei technisch directeur Max Eberl.

De 27-jarige Hanke, die op 2 januari aan zal sluiten bij zijn nieuwe werkgever, maakte in dienst van Schalke 04, VfL Wolfsburg en Hannover 42 doelpunten in 191 competitiewedstrijden. Het afgelopen halfjaar speelde hij echter in het tweede elftal van Hannover, na een akkefietje met de clubleiding. Hanke heeft ook twaalf interlands achter zijn naam staan en scoorde daarin één keer.

Bezig met laden …