voetbalzone

Twee clubs bieden tegen elkaar op voor binnenhalen van Romelu Lukaku

Noel Korteweg15 jul 2023, 00:04
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2023, 00:04
Advertentie

Fabrizio Romano heeft vrijdagavond een heldere update gegeven over de status van de transfer van Romelu Lukaku. De transfermarktexpert komt in één tweet met vier nieuwtjes over de toekomst van de dertigjarige Belg en noemt daarbij ook de naam van Dusan Vlahovic van Juventus. Wat in ieder geval zeker is, is dat Lukaku deze zomer vertrekt bij Chelsea.

De 108-voudig international kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Internazionale, dat hem in de zomer van 2021 voor liefst 113 miljoen euro verkocht aan Chelsea. Een jaar later werd hij dus tijdelijk gestald bij zijn oude werkgever, dat hem nu dolgraag definitief overneemt van the Blues. Romano meldt dat Inter een laatste en definitief bod heeft ingediend van 35 miljoen euro, wat middels bonussen kan oplopen tot 40 miljoen euro.

I Nerazzurri hebben echter nog geen antwoord van Lukaku gehad of hij openstaat om opnieuw terug te keren in Stadio Giuseppe Meazza, weet Romano. Juventus hoopt daarvan te profiteren en heeft daarom een bod van 37,5 miljoen euro ingediend bij Chelsea voor de linkspoot. Dat bod kan middels bonussen nog met 2,5 miljoen euro oplopen, maar de aanbieding is alleen geldig als Vlahovic is verkocht. De spits van De Oude Dame staat naar verluidt in de belangstelling van Bayern München en Paris Saint-Germain.

Romano weet ook dat Lukaku recent heeft gesproken met Juventus over een potentiële transfer. Daar is Inter weer niet blij mee. De aanvalsleider moet deze zomer dus een keuze gaan maken, maar duidelijk is wel dat een langer verblijf bij Chelsea niet tot de mogelijkheden behoort. Mauricio Pochettino rekent naar verluidt niet op Lukaku, die nog tot medio 2026 vastligt op Stamford Bridge. De aanvalsleider zou na onder anderen Kai Havertz, Mason Mount en N’Golo Kanté de volgende grote naam zijn die Chelsea definitief achter zich laat deze zomer.

Bezig met laden …