voetbalzone

Twee clubs lijken handdoek in de ring te gooien en plaveien weg voor Haaland

Mart van Mourik18 mrt 2022, 15:40
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2022, 15:40
Advertentie

Zowel Barcelona als Real Madrid lijkt Erling Braut Haaland niet te gaan inlijven. Waar de Catalanen vrezen voor te grote financiële lasten, verwacht de Koninklijke dat de Noorse spits zelf liever naar Manchester City vertrekt om sportieve en financiële redenen. In gesprek met Mundo Deportivo laat de vicepresident van Barça, Rafa Yuste, weten dat hij de kans erg klein acht dat Haaland gestrikt wordt.

Na afloop van de loting voor de kwartfinale van de Europa League, waarin Barcelona het zal opnemen tegen Eintracht Frankfurt, reageert Yuste desgevraagd op de ontwikkelingen rondom Haaland. “Ik kan niet zeggen dat de deal niet doorgaat, aangezien niets helemaal zeker is in het voetbal. Maar het wordt heel, heel moeilijk. We gaan niet door met een deal die problemen zou veroorzaken voor onze financiële situatie.”

Op de persconferentie na afloop van de loting voor de kwartfinale van de Champions League krijgt City-trainer Josep Guardiola een vergelijkbare vraag. De Spaanse oefenmeester wil echter niet ingaan op de eventuele interesse in Haaland en antwoordt met een knipoog. “Haaland is een speler van Borussia Dortmund. Je kan het blijven vragen, maar op dit moment is het onmogelijk om te praten over spelers die niet hier zijn”, aldus Guardiola.

Tegelijkertijd weet de Spaanse tak van GOAL te melden dat Real Madrid, net als de aartsrivaal, de kans op het aantrekken van Haaland ziet slinken. Volgens het medium zou Haaland met name vanwege het sportieve aspect twijfelen over een overstap naar de Real Madrid, waar hij de concurrentiestrijd zal moeten aangaan met Karim Benzema en mogelijk Kylian Mbappé. Bovendien zou City een lucratiever financieel bod klaar hebben liggen voor de goalgetter.

Bezig met laden …