Owen WijndalImago

Twee clubs willen Ajax en Owen Wijndal van elkaar verlossen

Wessel Antes21 aug 2024, 09:54
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2024, 09:54
Advertentie

Celtic en Werder Bremen hebben bij Ajax geïnformeerd naar Owen Wijndal, zo meldt Voetbal International woensdagochtend. De Amsterdammers willen de 24-jarige linksback deze zomer verkopen, maar zagen Wijndal eerder al afzien van een transfer naar Panathinaikos.

“Ajax hoopt ook op verdedigend vlak nog iets van de hand te kunnen doen”, schrijft journalist Tim van Duijn woensdag. “Bijvoorbeeld Owen Wijndal, die in 2022 voor tien miljoen euro overkwam van AZ, maar onvoldoende indruk wist te maken en inmiddels overbodig is.”

“Wijndal verdient een (miljoenen)salaris dat niet meer past bij de huidige salarishuishouding en moet dus vertrekken om Ajax financiële ademruimte te geven”, aldus Van Duijn, die niet denkt dat een vertrek van Wijndal in de lucht hangt.

“De verwachting is dat áls Wijndal een transfer maakt, dat pas in de slotdagen zal zijn. De nodige clubs, waaronder Celtic en Werder Bremen, hebben al naar hem geïnformeerd. Een transfer naar Panathinaikos zag hij niet zitten.”

Wijndal ligt bij Ajax nog tot medio 2027 vast en strijkt een behoorlijk salaris op in de Johan Cruijff ArenA. De Nederlandse recordkampioen wil dan ook zo snel mogelijk af van de elfvoudig linksback, die twee jaar geleden voor 10 miljoen euro overkwam van AZ. De marktwaarde van Wijndal is inmiddels behoorlijk gekelderd.

Transfermarkt taxeert de linksbenige Zaandammer op 5,5 miljoen euro. Vooralsnog is het onbekend wat Ajax voor Wijndal verlangt. In het afgelopen seizoen stalde Ajax Wijndal bij Royal Antwerp, om zo salariskosten te besparen.

Wijndal kwam tot dusver 1.971 minuten in actie namens Ajax, verdeeld over 32 officiële wedstrijden. Daarin gaf de vleugelverdediger zes assists. Inmiddels traint de overbodige Wijndal mee bij Jong Ajax, daar nieuwbakken trainer Francesco Farioli bij de hoofdmacht geen plek meer voor hem heeft.

Bezig met laden …