Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twee dagen na flauwvallen maakt Linda Caicedo absolute wereldgoal op WK

Laatste update:

Linda Caicedo heeft zondagochtend de mooiste goal tot dusver gemaakt op het WK voor vrouwen. De Colombiaanse aanvalster was verantwoordelijk voor de openingstreffer in het uiteindelijk met 1-2 gewonnen duel van Duitsland. Caicedo verloor vrijdag haar bewustzijn tijdens een looptraining en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht.

De achttienjarige speelster van Real Madrid moest met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd. Inmiddels is ze daar weer uit ontslagen. Opvallend genoeg wijst de Colombiaanse bond vermoeidheid aan als reden van het ineenzakken van Caicedo. "Linda is erg moe", zo sprak een woordvoerder. "Wat er is gebeurd was gewoon een symptoom van alle stress en fysieke eisen van het WK. Het gaat goed met haar en ze voelt zich gewoon weer normaal."

Dat ze zich goed voelt, bleek wel uit haar optreden tegen Duitsland. De linksvoor van las Chicas Superpoderosas dribbelde in het zestienmetergebied voorbij twee tegenstanders en haalde vevolgens schitterend uit in de lange hoek. Colombia won ook de eerste wedstrijd al met 2-0 van Zuid-Korea. Daardoor hebben de Colombianen nu zes punten in de groep. Duitsland en Marokko hebben beide drie punten, dus zeker van de volgende ronde zijn de Zuid-Amerikanen nog niet. Op 3 augustus staat het duel tussen Marokko en Colombia nog op het programma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Voor iedereen die hier altijd steen en been klagen over het niveau van het vrouwenvoetbal: zie deze goal. Wat een lekker doelpunt en lekkere actie zeg! Deze dames maken echt gehakt van iedereen op dit forum op het voetbalveld, tenzij we enkele profs in ons midden hebben. Mag ook eens gezegd worden

30 juli 2023 om 16:19

Prima goal maar kom op zeg, er wordt totaal niet verdedigd

30 juli 2023 om 16:35

Maar heb de wedstrijd gezien en dit was echt zeker niet slecht. Best goed zelfs. Goede balbehandeling, tactisch best aardig en passend ook strak. Die goal was prima. Niet al te best verdedigd, maar leuke beweging en dito schot. Nee, viel me niks tegen. Dit Colombia is ook erg fris. Leuk team. En heel frivool. Edit: een hele vooruitgang met 4 jaar terug.

30 juli 2023 om 16:21

Volgens mij ben jij de eerste die er over begint, dus ben jij onderdeel van het probleem.

On: Hele mooie goal idd!

30 juli 2023 om 16:23

Zolang een top-10 vrouwenploeg met moeite en als uitzondering wint van een onder-18 jongensteam uit de 4e of 5e divisie is het terecht dat het niveau bekritiseerd wordt. Maar goed, waarom stoppen we niet gewoon met de vergelijking en laten we het niet naast elkaar lopen. Veel beter.

30 juli 2023 om 17:30

Het is en blijft onzin om de twee te vergelijken. Mannen zijn nou eenmaal fysiek sterker en sneller dan vrouwen, dus is het niet verwonderlijk dat een vrouwen team verliest van een team van 18 jarigen.

Ter vergelijking, de snelste 100 meter voor vrouwen is 10.49. Christian Miller (geboren 26 mei 2006, dus net 17) liep afgelopen maand de 100 meter in 10.06 seconden. Als je die dus tegen elkaar laat lopen is het niet te vergelijken, een 17 jarige jongen loopt 5 meter voor op de snelste vrouw ooit. Met hoogspringen is het net zo, wereldrecord vrouwen is 2.09, voor mannen onder 18 is het 2.33.

Het vergelijken op prestaties is volledig waardeloos. De handbalvrouwen worden ook niet afgebrand omdat ze van de mannen zouden verliezen. De hockeydames ook niet. Waarom moet dat bij vrouwenvoetbal wel?

Dat je ze bekritiseerd op het spel zelf is trouwens weer een heel andere discussie.

30 juli 2023 om 18:12

Afrikaanse mannen zijn genetisch ook fysiek sterker en sneller dan Europese mannen. Daarom dat ze ook de wereldtitels aaneen rijgen. Die vergelijking is in mijn ogen dus onzin. Technisch en tactisch kun je een jeugdploeg dan alsnog overklassen en zeker op fitheid (dames zijn profs, jongens amateurs, dus er wordt vaker getraind en er is een betere begeleiding). Echter de reactie van de persoon waar je op reageert is een reactie op iemand die zegt dat ze vele malen beter zijn dan de mensen die hier reageren, terwijl het gewoon een feit is dat ze van vrijwel alle eerste elftallen bij de amateurs verliezen. De dames zelf vergelijken zich maar al te graag met de mannen als het om salaris gaat, laten we dan ook evenredig naar niveau en inkomsten kijken en ze daar dan ook op beoordelen. En als je de dames profs laat zijn, dan zijn er in Nederland 50.000 mannen die datzelfde niveau hebben, maar die geen prof zijn en niet betaald worden. Dat is natuurlijk oneerlijk, dat iemand meer betaald krijgt om te voetballen, alleen omdat ze een vrouw zijn. In mijn ogen mogen vrouwen best hetzelfde verdienen als mannen, maar laat ze dan ook meedoen met het echte voetbal (wat overigens geen mannenvoetbal genoemd kan worden, want vrouwen zijn toegestaan) en dan kunnen ze hetzelfde verdienen. Of laat ons amateurvoetballers meedoen met het damesvoetbal (wat dan weer niet mag), zodat wij ook de kans hebben om van onze hobby ons beroep te maken, puur gebaseerd op onze voetbalkwaliteiten en niet op ons geslacht.

30 juli 2023 om 18:22

Afrikaanse mannen zijn genetisch sterker? Daar lust ik wel een uitlegje bij als dat kan.

30 juli 2023 om 18:55

@nijogeth

Dit is een mooi stukje proza. Jammer dat het van A tot Z doorspekt is met onzin, onjuiste aannames en persoonlijke meningen dat ik het niet eens waard vind om erover in discussie te gaan.

Om nog niet te spreken over hoe waardeloos het lezen is wanneer je een stuk tekst van 25 regels op papier zet zonder alinea's..

30 juli 2023 om 21:59

Vreemde redenering. Alle mensen zijn volledig gelijk! Dus Afrikaanse mensen hebben zeker niet genetisch sterker dan andere mensen.
Latennwe dit zeker houden! Gelijkheid

30 juli 2023 om 22:52

Helaas doet de app moeilijk over alinea's.

30 juli 2023 om 23:05

Alle mensen zijn volledig gelijk, dat klopt, Prem. Maar dat betekent niet dat iedereen dezelfde genenpoel heeft. Het is algemeen bekend dat voornamelijk West Afrikanen en mensen die daar hun roots hebben vaak een aanleg hebben voor een gespierd bovenlichaam en smallere kuiten. Dat laatste zorgt ook voor de lichtere benen, waardoor ze zo snel kunnen lopen. Bijna alle topsprinters hebben hun roots in West Afrika (bijvoorbeeld de sprinters uit het Caribisch gebied). Dat is gewoon een feit. Daar kunnen wij niet tegenop trainen, dat is ook niet erg. Een blanke heeft weer andere kwaliteiten (in Noord Europa zijn we gemiddeld een stuk langer bijvoorbeeld).

30 juli 2023 om 16:23

Dit was een van de eerste wedstrijden die leuk was met dank aan Colombia, vol met vechtlust en inzet en een waanzinnig publiek + underdog die wint, alles klopte, inclusief goeie goals.

30 juli 2023 om 19:05

En die nummer 9, weet haar naam niet, mocht er kwa voetbal ook zijn

30 juli 2023 om 16:27

Nou nou nou kijk die verdedigers..

31 juli 2023 om 05:47

Ja, heb je dat duo bij Ajax gezien? Die zouden naar huis gaan na een actie als deze..

30 juli 2023 om 16:34

Denk dat je dat zal verbazen. Een VZ allstar team zitten verwacht ik vrij veel mensen in die vierde, derde of tweede divisie spelen. Dat wordt gewoon 15-0 tegen de vrouwen hoor

31 juli 2023 om 00:18

Dat weet ik wel zeker. Ik zou er best wat op durven inzetten :P

30 juli 2023 om 17:33

kom op nou ze maken een mooie goal bij de jeugd maken ze nog minder fouten.als je wilt
lachen dan moet je vrouwen voetbal kijken

30 juli 2023 om 17:58

Ook in de 7de klasse vliegt er soms een wonderschoon doelpunt in. Zegt helemaal niets.

30 juli 2023 om 21:44

Er bestaat geen 7e klasse.

30 juli 2023 om 18:03

Ik ben geen profvoetballer, maar ik heb in de B tegen een voormalig international van de vrouwen gespeeld en heb training gegeven in de A aan 1 van de huidige internationals. Ik heb nooit het idee gehad dat ze als prof beiden nu zoveel beter zijn geworden dan de mannen waar ze op dat moment mee speelden en die hebben op een enkeling na nooit het eerste elftal gehaald van een lagere amateurclub.

30 juli 2023 om 18:21

Ja mooi verhaal, in de kelderklasse zie je ze sporadisch ook weleens zo.

30 juli 2023 om 18:37

Ahah denk het niet, voetbal zelf eerste klasse en ik denk dat wij hun compleet afslachten. Vooral fysiek toch wel een voordeel

31 juli 2023 om 00:12

Don't be fooled. Een gemiddelde man die fit is en 'slechts' hoog op amateur niveau voetbalt als spits zou de topscorer worden van het WK en het team naar de wereldbeker leiden.
Ik speel wel eens met wat vrouwelijke profs een potje voetbal die tegen dit niveau aan zitten, dus ik kan het op eigen ervaring wel aardig inschatten.

31 juli 2023 om 05:50

Endan is het toch ook niet nodig om de vergelijking te maken. Gewoon genieten van dit soort acties. Altijd fijn als Duitsland het te verduren krijgt

Mannen voetballen al eeuwen, damesvoetbal is pas sinds een tijdje ‘aan’. Veel meisjes over de wereld mogen niet eens naar school, laat staan voetballen. De meisjes die dat wel mogen, worden niet zo goed getraind als de jongens. Hun leeftijdsgenoten zijn nog niet zo goed dus word je zelf niet snel beter. Maar je ziet tov een paar jaar terug al verbetering in het niveau, wat logisch is. Als vrouwen even lang en even goed worden getraind als mannen kunnen ze zeker dichtbij het niveau van de mannen komen. Dus dat afbranden wat veel mannen doen (niet iedereen) is compleet onlogisch. Geef de vrouwen wat tijd.

30 juli 2023 om 18:15

Misschien zouden de dames dan tussen de mannen moeten voetballen, dan krijgen ze dezelfde training en zul je zien dat ze nog steeds het niveau niet hebben, zoals te zien is bij een deel van het Nederlands dameselftal.

31 juli 2023 om 00:24

Ik speel weleens tegen vrouwelijke profs.
Die zijn beter dan de jongens die nooit getraind zijn, maar zijn minder dan alle jongens met een beetje talent, ongeacht of ze getraind zijn.

Waar ik het wel mee eens ben is dat het niveau nog flink omhoog kan gaan.
Dat zal het leuker maken om naar te kijken.
Het probleem is dan ook vooral dat het relatief een minder niveau is dan de mannen. Anders gezegd er ligt nog veel meer ruimte voor verbetering.
Dat is misschien ook meer wat je bedoeld, maar dan moet je niet zeggen dat het dichtbij hetzelfde niveau komt. De werkelijkheid ontkracht die stelling gewoon.
Het is compleet onvergelijkbaar, net als met bijna alle andere sporten waar fysiek een belangrijke component is.

Mooie goal maar je moet ook eerlijk zijn..het niveau is echt niet best hoor.. ik heb Zwitserland tegen nieuw Zeeland gekeken en dat was echt niet best..

Dat is wel heel knap en echt een heerlijke goal

Altijd, zie ook de reacties hier, vergelijken we mannen- en vrouwen voetbal. Mannen zijn sneller, sterker en als dames tegen heren cq junioren spelen krijgen ze klop. Die vergelijkingen zie ik nooit bij handbal, basketbal, tennis, volleybal, hockey, enz waar de verschillen een geaccepteerde situatie zijn. Klaar!!

Lang geleden, toen ik nog op straat voetbalde, deed er nooit never een meisje mee en niet omdat ze niet mochten. En ook nu kijkend naar bv alle veldjes in de wijk is 90pct jongen. Dat verklaart alles

31 juli 2023 om 00:29

Het probleem is dat het voetbaltechnisch relatief veel minder goed is.
Voorbeeld: Dat ze zachter schieten en zachter passen is niet erg, want de tegenstander is minder snel en de keeper duikt minder ver. En toch zie je netto veel vaker balverlies en blunders. Tactisch en vooral technisch is het veel minder goed.
Een deel van de kritiek heeft daar mee te maken, maar dat onderscheid wordt vaak niet gemaakt.

Bij de andere sporten die je noemt is het niveau van de vrouwen veel verder ontwikkeld, wat het kijken veel leuker maakt. Als je profs bekijkt verwacht je gewoon een bepaald niveau. Een niveau wat je zelf niet kan behalen. Als je nu vrouwen voetbal kijkt dan zie ik gewoon dat ik zo mee zou kunnen doen. Dat is dus niet bijzonder en daardoor niet interessant om te kijken. Dat kan per persoon verschillend zijn natuurlijk, maar gemiddeld genomen denken de meeste mannen net zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren