voetbalzone

Twee fouten van Bassey bezorgen Spurs-manager Postecoglou bijzonder record

Jeroen van Poppel23 okt 2023, 22:59
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:18
Advertentie

Calvin Bassey heeft een avond beleefd in de Premier League om snel te vergeten. De verdediger van Fulham was met twee slechte passes hoofdverantwoordelijk voor een nederlaag op bezoek bij Tottenham Hotspur. De Londenaren grepen de koppositie in Engeland dankzij doelpunten van Son Heung-min en James Maddison: 2-0. Ange Postecoglou heeft een bijzonder record te pakken. De Grieks-Australische manager is met 23 punten uit 9 duels de best startende manager ooit in de Premier League. Dat record was lange tijd in handen van Guus Hiddink, die net als Mike Walker 22 punten haalde in zijn eerste 9 wedstrijden.

Fulham had in de twaalfde minuut verrassend aan de leiding kunnen komen, maar de gevaarlijke kopbal van João Palhinha werd knap uit de hoek getikt door Guglielmo Vicario. Richarlison probeerde het na een half uur aan de overzijde vanaf de rand van het strafschopgebied. Het gekrulde schot van de Braziliaan eindigde rakelings naast het doel van Fulham.

Tottenham werd enkele minuten later in het zadel geholpen door Bassey. De linksbenige verdediger leek wat onwennig aan de rechterzijde van het centrale duo en leverde met zijn verkeerde been een slechte pass af.

Micky van de Ven onderschepte, waarna Richarlison doorspeelde op Son. De Zuid-Koreaan kapte een tegenstander uit en schoot van zestien meter vernietigend binnen: 1-0. Kort voor rust zag Dejan Kulusevski een gevaarlijke inzet wonderbaarlijk worden weggehaald door Palhinha.

Kort na rust ging het opnieuw mis voor Fulham bij Bassey. Opnieuw gaf de mandekker een slechte pass met rechts, ditmaal in de voeten bij Pierre-Emile Højbjerg. Via Son kwam de bal voor de voeten bij James Maddison, die het beheerst afrondde: 2-0.

Een kwartier voor tijd verloor Bassey opnieuw de bal in de achterhoede. De Engels-Nigeriaanse mandekker werd van de bal gezet door Maddison, maar ditmaal kon de defensie van Fulham op het allerlaatste moment ingrijpen toen Richarlison wilde schieten.

Fulham had het in de slotfase nog spannend kunnen maken. Raúl Jiménez kon vrij schieten vanaf de rechterkant van het strafschopgebied, maar schoot vrijwel recht op Vicario.

[stand:8]

Bezig met laden …