voetbalzone

‘Twee keer topscorer, dan is het logisch dat je je horizon wilt verleggen’

Peter Nusselder28 jun 2012, 13:16
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2012, 13:16
Advertentie

FC Volendam startte donderdag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en aanvaller Jack Tuyp was gewoon aanwezig tijdens de eerste training. De spits van de Jupiler League-club houdt er echter rekening mee dat hij deze zomer nog een transfer en daar heeft zijn trainer begrip voor.

/

Hans de Koning snapt dat de 28-jarige Tuyp om zich heen kijkt. “Als je twee keer topscorer bent geweest, is het logisch dat je je horizon wilt verleggen”, vertelt de coach van de Volendamse club aan RTV Noord-Holland. De goalgetter zelf heeft geen haast met een mogelijke overgang. “De transferperiode duurt nog even, dus ik wacht het rustig af”, aldus Tuyp, die eerder een seizoen voor FC Groningen speelde.

De topschutter zal overigens niet ten koste van alles een vertrek forceren. “Mocht het om de een of andere manier niet doorgaan, dan blijf ik met heel veel plezier bij Volendam. Dan moet ik me gewoon opnieuw bewijzen en kijken of ik volgend jaar de stap kan maken.” Tuyp debuteerde in het seizoen 2003/04 als profvoetballer en kwam, op één jaar in dienst van Groningen na, altijd voor Volendam uit.

Bezig met laden …