voetbalzone

Twee Nederlanders op de cover van EA Sports FC 24, de opvolger van FIFA

Noel Korteweg10 jul 2023, 22:28
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2023, 22:28
Advertentie

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Virgil van Dijk en Johan Cruijff staan op de cover van EA Sports FC 24, de opvolger van de videogame FIFA. Het is voor het eerst sinds 2020 dat er weer eens een Nederlander op de cover van het populaire voetbalspel staat. In dat jaar sierde Van Dijk de zogeheten 'Champions Edition' van het spel. Eerder hadden Edgar Davids (2003), Frank de Boer (in 1996) en Dennis Bergkamp (in 1999) al de eer.

Naast Van Dijk en Cruijff staan er nog tientallen andere voetballers op de cover van EA Sports FC 24. Zo zijn ook Erling Braut Haaland, Vinícius Júnior, Heung-min Son, Federico Chiesa, Marquinhos, Youssoufa Moukoko, David Beckham, Jude Bellingham en Alexander Isak te zien. Het voetbalspel zal vermoedelijk net als elk jaar ergens eind september verkrijgbaar zijn.

Bezig met laden …