voetbalzone

Twee Nederlanders staan in het Team van het Jaar van de Bundesliga

Guy Habets09 jun 2023, 22:43
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2023, 22:43
Advertentie

Matthijs de Ligt en Jeremie Frimpong staan in het Team van het Jaar van het Duitse Kicker. Het toonaangevende Duitse voetbalmedium stelde een elftal samen met de beste spelers van het afgelopen seizoen in de Bundesliga en daarin was dus plaats voor de twee Nederlanders. Donyell Malen haalde het team niet.

De Ligt, die na het WK definitief in het elftal kwam bij Bayern München en dat plekje nooit meer afstond, is een van de twee spelers van de kampioen die het sterrenelftal hebben gehaald. De ander is Jamal Musiala, die op de 10-positie is geposteerd. Borussia Dortmund, dat op de slotdag de titel verspeelde, vaardigt ook twee spelers af: keeper Gregor Kobel en linksback Raphaël Guerreiro. De topvorm van Malen, die in de laatste weken van de competitie de ene na de andere goal maakte, was niet genoeg voor een uitverkiezing.

Frimpong overtuigde over het hele seizoen gezien wel genoeg. De rechtsback van Bayer Leverkusen werd door bondscoach Ronald Koeman buiten de Oranje-selectie gelaten, maar Kicker ziet het duidelijk wel in de 22-jarige vleugelverdediger zitten. Dit seizoen kwam Frimpong in alle 34 de competitiewedstrijden in actie en daarin liet hij uiteindelijk acht doelpunten en zeven assists noteren.

Koeman, die eerder al eens liet optekenen dat hij vindt dat Frimpong 'niet goed genoeg kan verdedigen', nam de back van Leverkusen toch niet op in zijn selectie. De in Amsterdam geboren verdediger werd wel uitgenodigd om met Jong Oranje naar het EK Onder 21 in Roemenië en Georgië te gaan, maar daar bedankte hij voor. Bondscoach Erwin van de Looi liet doorschemeren dat Frimpong erg teleurgesteld was in de beslissing van Koeman om hem niet op te roepen voor de Final Four van de Nations League.

Het volledige team: Gregor Kobel (Borussia Dortmund); Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Matthijs de Ligt (Bayern München), Matthias Ginter (SC Freiburg), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund); Vincenzo Grifo (SC Freiburg), Jamal Musiala (Bayern München), Xaver Schlager (RB Leipzig); Niclas Füllkrug (Werder Bremen), Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), Christopher N'Kunku (RB Leipzig).

Bezig met laden …