Daley BlindImago

Twee Nederlanders van Girona mogen het laten zien in Catalaanse derby tegen FC Barcelona

Tom Rofekamp15 sep 2024, 15:23
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2024, 15:23
Advertentie

De opstellingen voor de Catalaanse derby tussen Girona en FC Barcelona zijn bekend. Bij het thuisspelende Girona staan Daley Blind en Arnaut Danjuma in de basis, terwijl Donny van de Beek en Gabriel Misehouy op de bank beginnen. Het duel in het Estadi Montilivi begint om 16.15 uur en wordt uitgezonden op Ziggo Sport 2.

Barcelona kent tot dusver een vlekkeloze start in dit LaLiga-seizoen. Uit de eerste vier duels werden de maximale twaalf punten behaald, met een doelsaldo van dertien tegenover did.

Girona kent eveneens een prima start, maar verloor al wel enkele punten. Met 7 punten na vier speelronden vindt de relevatie van vorig seizoen zich momenteel op een vijfde plaats op de LaLiga-ranglijst.

De ploeg van trainer Míchel zal hopen de koploper zondag zijn eerste punten af te snoepen. Dat wil hij doen met onder meer Blind en Danjuma.

Voor laatstgenoemde betekent het zijn eerste basisplek voor Girona. Bij zijn debuut voor de interlandbreak mocht de aanvaller het een halfuur laten zien als vervanger van Viktor Tsyhankov.

Van de Beek zal derhalve moeten hopen op een invalbeurt. De zomeraanwinst kreeg nog maar negen minuten speeltijd sinds het begin van deze jaargang. Wel noteerde hij daarin direct een assist. Ook Misehouy, die overkwam van Ajax, begint op de bank.

Frenkie de Jong ontbreekt nog altijd op het middenrif bij Barcelona. Mede daarom kiest Hansi Flick voor het trio Dani Olmo, Marc Casadó en Pedri. Verder ontbreekt ook Marc Bernal bij de Spaanse grootmacht. Een zware knieblessure maakte onlangs een wel erg vroegtijdig einde aan het seizoen voor het toptalent.

Opstelling Girona: Gazzaniga; Francés, D. López, Blind, Gutiérrez; Solís, Ivan Martín; Tsyhankov, Danjuma, Gil; Ruiz

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde; Pedri, Casadó, Olmo; Yamal, Lewandowski, Raphinha

Bezig met laden …