voetbalzone

Twee Nederlanders verkozen in ‘slechtste elf van de Premier League’

Thijs Post28 apr 2014, 14:54
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2014, 14:54
Advertentie

Luis Suárez werd zondag verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League en de grote media grijpen dat soort verkiezingen altijd aan om lijstjes te maken met de slechtste spelers. De Daily Mail, qua oplagecijfers de op een na grootste krant van Groot-Britannië, heeft een plek ingeruimd voor twee Nederlanders. Maarten Stekelenburg staat in het doel van het elftal van de grootste flops, Ricky van Wolfswinkel bevolkt de spits.

voetbalzone

“Statistisch gezien is Kieran Westwood van Sunderland de slechtste keeper, maar Stekelenburg is zonder twijfel de grootste teleurstelling”, schrijft het medium over de doelwachter van Fulham. Sttekelenburg kostte dik vijf miljoen euro en hij hield slechts drie keer de nul. Van Wolfswinkel krijgt er vooral vanwege zijn flinke aankoopprijs (meer dan tien miljoen euro) van langs. Van Wolfswinkel scoorde alleen op de openingsdag en mede door de doelpuntendroogte van de Nederlander moet Norwich City vrezen voor degradatie.

De grote namen in het elftal der flops zijn Érik Lamela (Tottenham Hotspur) en Marouane Fellaini (Manchester United). Lamela was bij AS Roma onnavolgbaar, maar in Noord-Londen is hij vooral onvindbaar. Hij sukkelt met blessures en de dertig miljoen euro die betaald werd is vooralsnog weggegooid geld. Voor Fellaini geldt ongeveer hetzelfde. Bijzonder goed bij zijn vorige werkgever (Everton), bijzonder slecht bij zijn huidige.

Slechtste elf van de Premier League volgens de Daily Mail:
Maarten Stekelenburg (Fulham); Matt Lowton (Aston Villa), Fernando Amorebieta (Fulham), Modibo Diakité (Sunderland), Aly Cissokho (Liverpool); Érik Lamela (Tottenham Hotspur), Marouane Fellaini (Manchester United), Kim Källström (Arsenal); Andreas Cornelius (Cardiff City), Ricky van Wolfswinkel (Norwich), Darren Bent (Fulham).

Bezig met laden …