Twee snelle treffers in tweede helft helpen Volendam langs Helmond

Bart Kruyt01 nov 2010, 21:39
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2010, 21:39

FC Zwolle en FC Volendam blijven nek aan nek gaan in de top van de Jupiler League. Eerstgenoemde ploeg won vrijdagavond al overtuigend van Almere City (4-0) en Volendam volgde maandag het voorbeeld, door Helmond Sport te verslaan. Een flitsende start van de tweede helft leverde de ploeg van Gert Kruys de volle buit op: 0-2.

Volendam scoorde kort na rust twee keer in drie minuten tijd. Nadat Helmond Sport voor rust de bovenliggende partij was geweest, en zelfs de paal had geraakt via Daniel Guijo-Velasco, opende Maikel van der Werff drie minuten na de thee de score. De rechtsback krulde een directe vrije trap fraai buiten het bereik van Robert van Westerop binnen.

Drie minuten later moest de doelman van Helmond opnieuw vissen. Spits Michiel Kramer gebruikte zijn lichaam goed, ontdeed zichzelf van zijn directe tegenstander en schoot vervolgens beheerst raak. Helmond wist in het restant niet terug te komen, waardoor Volendam nu weer evenveel punten heeft als koploper Zwolle (25). De Overijsselaars hebben wel een beduidend beter doelsaldo.