voetbalzone

‘Twee zomeraankopen FC Twente mogen bij aannemelijk bod vertrekken’

Erik van Dam13 mei 2015, 11:41
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2015, 11:41
Advertentie
voetbalzone

FC Twente heeft financiële problemen en staat in de zomer open voor de verkoop van enkele spelers. Rasmus Bengtsson ging al weg en van Andreas Bjelland en Luc Castaignos was reeds bekend, dat zij waarschijnlijk verkocht worden. Voetbal International stelt nu echter dat FC Twente ook zal luisteren naar biedingen op Hakim Ziyech en Kamohelo Mokotjo. Zij arriveerden vorig jaar zomer pas in Enschede.

FC Twente betaalde het nodige geld aan sc Heerenveen en PEC Zwolle voor de komst van Ziyech en Mokotjo. De middenvelders hebben contracten tot 2018, maar als er clubs komen die hen interessant vinden, is FC Twente bereid te luisteren. Het is maar de vraag of men dan evenveel geld voor de twee terugkrijgt, als er vorig jaar werd betaald. In sportief opzicht zal het vertrek van Ziyech en Mokotjo ook hard aankomen.

Volgens Voetbal International speelt er bovendien nog een facet mee: mocht Ziyech weggaan, dan kan dat de vertrekwens van andere spelers aanwakkeren. Met zijn creativiteit, assists en doelpunten is de middenvelder een van de voortrekkers bij FC Twente. Als hij vertrekt, kan dat een domino-effect teweegbrengen. Dinsdag zei Gerald van den Belt nog tegen De Telegraaf dat niet iedereen de deur uitgaat bij de club. “Bij het verkopen van spelers ligt de nadruk wat ons betreft op jongens die nog een eenjarig contract hebben”, zei hij toen.

Bezig met laden …