voetbalzone

Tweede Bundesligist 1860 München bestraft met puntenaftrek

Robert Smid19 okt 2010, 13:56
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2010, 13:56
Advertentie

Niet alleen in de Nederlandse competities wordt er gestrooid met puntenaftrek wegens de penibele financiële statussen van clubs. In de Jupiler League moesten meerdere clubs met een negatief aantal punten de competitie starten, terwijl NAC Breda in de Eredivisie dat lot onderging. Ook in Duitsland is de voetbalbond echter onverbiddelijk.

Zo heeft 1860 München van de Duitse voetbalbond te horen gekregen dat het twee punten kwijt is. De ploeg van trainer Miroslav Stevic is de punten kwijt vanwege het onvoldoende informeren van de voetbalbond over de huidige financiële status. Zo zouden er onregelmatigheden hebben plaatsgevonden tijdens het verstrekken van licenties.

De Tweede Bundesligist had voor 15 maart 2010 de benodigde papieren voor de licenties moeten opsturen om zonder enkel probleem aan het lopende seizoen te kunnen beginnen. Dat lukte de club echter niet, waarop de Duitse voetbalbond tot deze maatregelen is overgegaan. 1860 München heeft inmiddels laten weten de straf te accepteren.

Bezig met laden …