voetbalzone

‘Tweede test neemt zorgen over fitheid Ziyech niet weg; deal lijkt af te ketsen’

Noel Korteweg01 jul 2023, 13:36
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2023, 13:36
Advertentie

De tweede medische keuring van Hakim Ziyech bij Al-Nassr heeft de zorgen over zijn knie en heup niet weg kunnen nemen. Dat meldt journalist James Benge van CBS. De dertigjarige Marokkaans international ondervond ook al hinder van zijn knie tijdens de medische tests bij zijn ogenschijnlijke overstap naar Paris Saint-Germain afgelopen winter. Al-Nassr zou zich nu bewust zijn van het feit dat de kans klein is dat de deal nog rond gaat komen.

Ziyech was afgelopen donderdag in Saudi-Arabië om zijn transfer af te ronden, maar tijdens medische tests kwamen er knieproblemen aan het licht. Al-Nassr plande vervolgens nieuwe tests in op vrijdag, maar ook die zouden de zorgen dus niet hebben weggenomen. De club zou Ziyech nu een aanbieding hebben gedaan met ‘aanzienlijk’ lagere financiële voorwaarden, waarbij Al-Nassr zich realiseert dat de kans klein is dat de komst van Ziyech nog rondkomt.

Als de transfer inderdaad afketst, zou dat wederom een flinke klap zijn voor de spelmaker. Afgelopen januari ging er ook al een streep door zijn transfer naar PSG. Ook daar kwamen dus knieproblemen aan het licht, maar het was vooral Chelsea dat ervoor zorgde dat de deal niet doorging. De Franse grootmacht liet namelijk allerlei andere medische tests afnemen, waar Ziyech wel doorheen kwam. Vervolgens blunderden the Blues drie keer door de verkeerde documenten op te sturen naar PSG. Toen eenmaal de juiste papieren werden verzonden, was het al te laat. Ziyech keerde vervolgens noodgedwongen terug naar Engeland om het seizoen af te maken bij Chelsea.

Ziyech wist nooit een vaste basisplaats te veroveren op Stamford Bridge, maar lijkt, los van de geklapte deal met Al-Nassr, hoe dan ook te vertrekken deze zomer. Vooral afgelopen seizoen werd hij nog maar mondjesmaat gebruikt. Ziyech kreeg weinig speeltijd van managers Thomas Tuchel, Graham Potter en Frank Lampard. De ex-Ajacied kwam slechts 24 duels in actie waarvan 9 als bassispeler. Daarin was hij goed voor 3 assists. Chelsea nam Ziyech in 2020 voor 40 miljoen euro over van Ajax.

Bezig met laden …