voetbalzone

Tweedeklasser verrast en legt voormalig goalgetter Fenerbahçe vast

Gijs Freriks23 jan 2019, 12:51
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2019, 12:51
Advertentie

Moussa Sow heeft een nieuwe club gevonden. De 33-jarige aanvaller heeft zich voor de rest van het seizoen verbonden aan Gazisehir, de huidige nummer vijf van de tweede afdeling van Turkije. Daar gaat Sow samenspelen met onder anderen Rydell Poepon en Cihat Celik, die beiden over een Nederlands paspoort beschikken.

Sow is geen onbekende in het Turkse voetbal, want eerder kwam de vijftigvoudig international van Senegal uit voor Bursaspor en Fenerbahçe. Hij kende waarschijnlijk zijn meest succesvolle periode in Istanbul, want daar maakte Sow in 185 wedstrijden 75 doelpunten en hij bereidde ook nog 32 treffers direct voor.

Sow werd met Fenerbahçe kampioen, won de beker en sleepte de nationale Supercup tweemaal in de wacht. Hij kwam ook nog uit voor Al-Ahli uit Dubai, Lille, Stade Rennes, Sedan, Amiens en Mantes. Met Lille pakte Sow in 2010/11 de dubbel en in dat seizoen kroonde hij zich tevens tot topscorer van de Ligue 1.

Sow zal vrijdag de medische keuring ondergaan en tekent vervolgens zijn contract, zo heeft technisch directeur Mehmet Altiparmak laten weten: “Iedere trainer zou een speler als Sow in zijn team willen hebben. Ik denk dat hij zich snel zal aanpassen aan het team.”

Bezig met laden …