voetbalzone

Tweet De Guzman zet kwaad bloed bij supporters van Real Mallorca

Daniel Cabot Kerkdijk16 aug 2011, 16:25
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2011, 16:25
Advertentie
/

Jonathan de Guzman is een van de publiekslievelingen van Real Mallorca, maar heeft de afgelopen 24 uur aan populariteit ingeleverd. De middenvelder geniet interesse van Rubin Kazan en Villarreal en staat zelf welwillend tegenover een vertrek bij de eilandclub. De ex-Feyenoorder wil graag naar Villarreal, maar de nummer vier van vorig seizoen voldoet niet aan de vraagprijs van Mallorca. Rubin Kazan vindt de transfersom geen probleem, maar De Guzman vertrekt liever niet naar Rusland, ondanks het feit dat hij in Kazan 3,5 miljoen euro per jaar kan verdienen.

De Guzman heeft op Twitter laten weten dat hij vindt dat mensen begrip moeten hebben voor zijn wens om naar een grotere club te willen. "Ik kwam op twaalfjarige leeftijd naar Nederland om professional te worden", luidt de tweet van de Nederlandse Canadees. "Ik koos voor Real Mallorca om daarna de volgende stap te maken. Kunnen jullie begrijpen dat ik naar Villarreal wil?" Op diverse fora van Mallorca-supporters is met woede gereageerd op de woorden van De Guzman, die er ook niet voor kon zorgen dat de club vorig seizoen pas op de laatste speeldag aan degradatie ontsnapte. Hij wordt uitgemaakt voor onder meer 'geldwolf' en men hekelt het feit dat hij reeds na één seizoen wil vertrekken.

/

Volgens diverse lokale media hebben De Guzman en zijn zaakwaarnemer Jan de Visser al een akkoord met Villarreal bereikt over een contract voor vier seizoenen. De ex-werkgever van Jan Kromkamp weigert vooralsnog minimaal acht miljoen euro voor de middenvelder te betalen en bood onlangs een bedrag van 6,6 à 7 miljoen euro plus twintig procent van de winst bij een eventuele toekomstige verkoop. Mallorca wil met uitsluitend Villarreal echter niet onderhandelen over de transfersom omdat men haar Europese plek van vorig seizoen aan El Submarino Amarillo kwijtraakte. Villarreal heeft dus geen keus: acht miljoen euro óf men moet op zoek naar een alternatief.

Probleem is echter dat De Guzman contractueel gezien recht heeft op twintig procent van de transfersom, een van de afspraken die hij heeft met grootaandeelhouder Lorenzo Serra Ferrer: een bedrag van 1,6 miljoen euro. Het kan ertoe leiden dat De Guzman uitsluitend naar Villarreal mag vertrekken als hij afziet van die afspraak, zodat Mallorca alsnog acht miljoen euro aan een eventuele transfer overhoudt. De middenvelder heeft overigens een transferclausule van twaalf miljoen euro, maar de afspraak van een jaar geleden is dat hij voor vier miljoen euro minder mag vertrekken.

Bezig met laden …