voetbalzone

Tweetal back-ups kan superseizoen Bayern afsluiten met transfers

Erik van Dam24 apr 2013, 13:54
Laatst bijgewerkt: 24 apr 2013, 13:54
Advertentie

Bayern München voorzag zijn superseizoen dinsdagavond van nog meer glans, door Barcelona in de halve finale van de Champions League met 4-0 aan de kant te zetten. De sterren in het elftal zijn bijna allemaal verzekerd van een extra seizoen bij Bayern, maar dat geldt niet voor iedereen. Claudio Pizarro komt weinig aan bod en Nils Petersen liet zich vorig jaar zomer al verhuren. Interesse is er nu volop voor de twee.

/

Voorin krijgt Mario Mandzukic dit seizoen meestentijds een basisplaats en als hij niet inzetbaar is of rust nodig heeft, komt Mario Gómez aan bod. Om hen heen zijn Franck Ribéry, Arjen Robben, Xherdan Shaqiri en Thomas Müller beschikbaar. Pizarro moet het vooral hebben van invalbeurten en Petersen ziet ook niet echt toekomst bij Bayern. Hij is verhuurd aan Werder Bremen en denkt niet dat hij volgend seizoen vaker aan bod komt.

Pizarro’s contract loopt ten einde; de Peruviaan voelt zich nog heel goed en wellicht houdt Bayern hem achter de hand in het aanstaande Josep Guardiola-tijdperk. Mocht Pizarro dat niet willen, dan staan Hamburger SV en Real Betis hem met open armen op te wachten. Ook VfL Wolfsburg voelt wat voor de komst van de 34-jarige back-up, schrijft TZ. Petersen kan rekenen op belangstelling van VfL Wolfsburg en TSG Hoffenheim. Werder zou echter zijn eerste keus zijn.

Bezig met laden …