voetbalzone

Tweetal van Bayern uit onvrede: ‘Ik heb me hier al vaak genoeg bewezen’

Gijs Freriks11 okt 2014, 18:10
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2014, 18:10
Advertentie
voetbalzone

Xherdan Shaqiri mocht in de zomer niet weg van Bayern München, maar voelt zich niet optimaal gelukkig in Beieren. De 23-jarige aanvaller zit vooral op de bank en overweegt dan ook om in de winter te vertrekken, zo vertelt hij in een interview met de Neuen Züricher Zeitung.

“In januari gaan we weer om de tafel en dan zien we het wel”, zegt de Zwitser. “Maar die gesprekken zijn nooit gemakkelijk, omdat niet iedereen dezelfde mening heeft. Maar ik heb het al vaker gezegd: ik hoef bij Bayern niet meer te bewijzen dat ik ook in de basis kan beginnen. Dat heb ik al vaak genoeg bewezen.” Het belangrijkste voor Shaqiri, is vertrouwen krijgen van een trainer: “En dat heb ik niet altijd gehad.”

voetbalzone

Ook de negentienjarige middenvelder Pierre-Emile Höjbjerg voelt zich niet helemaal op zijn gemak bij Bayern. De Deen deed dit seizoen pas in 87 minuten mee in de Bundesliga. “Ik heb speeltijd nodig, moet iedere week negentig minuten maken. Ik heb bondscoach Morten Olsen al beloofd dat ik vanaf januari regelmatiger aan spelen toe ga komen”, zo wordt het talent geciteerd door BILD.

De trainer van FC Augsburg, Markus Weinzierl, heeft in de Augsburger Allgemeinen al laten weten interesse te hebben in Höjbjerg: “We kunnen iedere speler van Bayern gebruiken.” Een maand geleden dreigde Höjbjerg, die in 2012 de overstap maakte van Bröndby IF en vorig jaar nog werd verkozen tot Deens Talent van het Jaar, ook al met een vertrek bij Bayern: “Als ik niet genoeg kansen krijg, ben ik januari gewoon weg.”

Bezig met laden …