voetbalzone

Tweets van Nederlandse assistent-bondscoach Wales wekken woede

Erik van Dam12 dec 2011, 11:54
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2011, 11:54
Advertentie

Raymond Verheijen heeft zich de woede van Iwan Roberts op de hals gehaald. De Nederlander ging in februari van dit jaar aan de slag als assistent-bondscoach van Gary Speed bij Wales. Speed maakte eind november een einde aan zijn leven en de emoties zitten bij velen nog diep. Roberts, oud-international van Wales, kan enkele tweets van Verheijen dan ook niet begrijpen.

/

Verheijen sprak zondag op Twitter de hoop uit dat de Welshe bond er maandag in zou slagen een opvolger van Speed aan te stellen. “Hopelijk respecteert de bond de wens van Speed om Osian Roberts en mij de kwalificatie te laten doen, zodat ik het land naar Brazilië kan leiden”, gaf Verheijen aan. De bond is al met kandidaten bezig geweest, maar lijkt de juiste man nog niet te hebben gevonden. Roberts snapt weinig van Verheijens opmerkingen.

“Wat hij op Twitter schreef, laat bij mij een vieze nasmaak in de mond achter. Enkele van de dingen die hij de wereld instuurde, hebben me echt geshockeerd. Het is heel, heel egoïstisch”, zegt Roberts boos tegen BBC Sport. Volgens Verheijen is het niet nodig een nieuwe bondscoach te zoeken en te benoemen. “Ons succes was gebaseerd op de heldere structuur van Gary.”

Bezig met laden …