voetbalzone

Tweevoudig CL-finalist tweede coach in Spanje die vertrekt

Bart Kruyt29 nov 2011, 17:50
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2011, 17:50
Advertentie

Héctor Cúper is na een paar maanden alweer vertrokken bij Racing Santander. De Argentijnse oefenmeester tekende in juni een eenjarig contract bij de laagvlieger, maar kreeg Santander niet aan het voetballen. Na dertien competitiewedstrijden met slechts één overwinning heeft Cúper besloten om de handdoek in de ring te gooien en te vertrekken bij de hekkensluiter van de Primera División.

/

Cúper heeft dinsdagmiddag afscheid genomen van de spelersgroep en ging vervolgens nog met de clubleiding in gesprek over het ontbinden van zijn contract. Santander (de club van Kennedy Bakircioglu) maakt inmiddels op de officiële website melding van het vertrek van de trainer, die na Michael Laudrup (Real Mallorca) de tweede coach is die dit seizoen vertrekt bij een club uit de Primera División.

De 56-jarige Cúper kende als trainer zijn beste tijd bij Valencia, waarmee hij tweemaal de Champions League-finale bereikte. Zowel in 2000 (tegen Real Madrid) als in 2001 (tegen Bayern München) stapte zijn ploeg echter als verliezer van het veld af. Het is nog niet bekend wie Cúper gaat opvolgen bij Santander, dat met negen punten onderaan staat in de competitie en een punt minder heeft dan Real Zaragoza.

Bezig met laden …