voetbalzone

Tweevoudig CL-winnaar uit Mexico kiest voor opvallende carrièremove

Gijs Freriks04 aug 2014, 21:15
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2014, 21:15
Advertentie

Rafael Márquez gaat op 35-jarige leeftijd zijn debuut maken in de Italiaanse competitie. De centrale verdediger annex verdedigende middenvelder gaat namelijk aan de slag bij Hellas, de nummer tien van het voorbije seizoen in de Serie A. Márquez stond nog tot het einde van het seizoen onder contract bij Club Léon.

voetbalzone

Het is nog onduidelijk voor hoeveel seizoenen de 125-voudig international, die op het WK in Brazilië nog in actie kwam tegen onder meer het Nederlands elftal, gaat tekenen in Verona. “Er werd gespeculeerd dat ik mijn carrière zou beëindigen, maar ik ben vandaag een nieuw avontuur aangegaan en ga met trots de naam van mijn land vertegenwoordigen”, zegt Márquez in een statement.

“Ik ben altijd een man geweest van de uitdagingen en deze kans kan ik op deze leeftijd niet laten liggen”, aldus Rafa, die de afgelopen drie seizoenen voor Léon speelde. Eerder kwam hij uit voor Red Bull New York, Barcelona, AS Monaco en Atlas Guadalajara. Met de Catalaanse club won Márquez onder meer vier landstitels, de Europese Super Cup, de wereldbeker voor clubteams en tweemaal de Champions League.

Bezig met laden …