voetbalzone

'Twente akkoord over transfersom voor Duitse opvolger De Jong'

Bart Kruyt02 jun 2012, 12:30
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2012, 12:30
Advertentie

FC Twente lijkt serieus rekening te houden met een vertrek van Luuk de Jong. Volgens TC Tubantia zijn de Tukkers rond met VfL Osnabrück over de transfer van Gerrit Wegkamp, een negentienjarige aanvaller die al een tijdje wordt gevolgd door Twente. De club uit Enschede moet nog wel een persoonlijk akkoord zien te bereiken met de boomlange Duitser zelf.

Twente is niet de enige club met interesse in de sterke Wegkamp, die qua speelstijl vergeleken kan worden met Bas Dost. Fortuna Düsseldorf is de belangrijkste concurrent voor de Tukkers: deze club promoveerde onlangs naar de Bundesliga, door in de promotie/degradatieduels te winnen van Hertha BSC. Osnabrück speelt in de 3. Liga, het derde niveau van Duitsland.

Mocht de transfer van Wegkamp (vier treffers in 21 competitiewedstrijden) rondkomen, dan is hij de vierde nieuweling in de selectie van Steve McClaren voor volgend seizoen. In de winter werd Andreas Bjelland al vastgelegd en onlangs verzekerde Twente zich ook van de komst van rechtsback Tim Breukers en vleugelaanvaller Dusan Tadic.

Bezig met laden …