Twente bereikt in Tsjechië laatste voorportaal voor groepsfase

Erik van Dam09 aug 2012, 20:55
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2012, 20:55

FC Twente is zonder veel moeite doorgedrongen tot de play-offronde voor de Europa League, het laatste voorportaal voor de groepsfase. De Tukkers wonnen vorige week in De Grolsch Veste met 2-0 van Mlada Boleslav en hadden ook uit weinig moeite met de Tsjechen. Nacer Chadli en Leroy Fer zorgden net als een week geleden samen voor de overwinning. Vrijdag komt FC Twente te weten wie het tegenkomt in de play-offronde.

/

FC Twente zat binnen een paar minuten eigenlijk al op rozen. Via een prachtige aanval opende Chadli de score; de vleugelaanvaller scoorde in de voorgaande Europese duels al driemaal en rondde nu voorbereidend werk van Fer af. De middenvelder ontving de bal via Wout Brama en Robbert Schilder, kreeg ruimte aan de linkerkant van het veld, wachtte lang en gaf daarna af aan Chadli. Die werd slecht gedekt, dook de zestien meter in met de bal en verschalkte vervolgens doelman Jan Seda met een boogbal.

Steve McClarens team stond defensief goed met blok Douglas-Andreas Bjelland en was in aanvallend opzicht alert; Dusan Tadic had na de goal van Chadli een kans op een grotere voorsprong, maar punterde net naast. Mlada stelde de organisatie weer wat op orde, maar bleef wel onnodig veel balverlies lijden. Uiteindelijk bracht een standaardsituatie FC Twente ook op 0-2. Identiek aan de recente uitwedstrijd tegen Inter Turku zwaaide Chadli een vrije schop op Fers hoofd en hij kopte binnen.

/

Mlada waagde pas vlak voor rust een serieuze doelpoging, toen Matej Sivric een schot loste. Daniel Fernandes, de man die de honneurs waarnam door absentie van Nikolay Mihaylov en Sander Boschker, kon het echter simpel pakken. Na rust was het opnieuw Chadli die als eerste gevaar stichtte, maar zijn vrije trap werd gered door Seda. Dmitry Bulykin, die voor het eerst in de basis stond, schoot over vanuit een lastige hoek. McClaren zette na ruim een uur Felipe Gutiérrez erbij voor Tadic, in de hoop de fans nog iets extra's te geven.

Het was echter een andere invaller, Wesley Verhoek, die een mogelijkheid kreeg op 0-3. Chadli mikte op de paal en Verhoek kon met de terugspringende bal net te weinig. Ook in een één-op-één situatie met de doelman rondde Verhoek niet af. De 'misses' werden hem echter vrijelijk vergeven, want met een totale voorsprong van 0-4 over twee duels bezien kwam FC Twente geen moment werkelijk in gevaar. De Enschedeërs mogen zich voorbereiden op de play-offs op 23 en 30 augustus. Wie daarin de tegenstander is, wordt vrijdag bekend.