voetbalzone

Twente-debutant bijt van zich af: 'Ik wil ook niet verhuurd worden'

Matthijs van Laar23 nov 2012, 14:29
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2012, 14:29
Advertentie

Het debuut van Joey Pelupessy bij FC Twente, donderdag tegen Hannover 96, smaakt naar meer. De jongeling mocht van trainer Steve McClaren vanaf minuut een zijn opwachting maken. “Dat ik minuten zou maken, wist ik al. Maar de basis, dat kwam wel even binnen. Een verrassing”, vertelt de verdediger in gesprek met TC/Tubantia.

De negentienjarige stopper is zich bewust van het feit dat hij een van de weinigen is die doorstroomt van de jeugd naar het eerste elftal bij FC Twente. “Eerst kwam Wout, toen Ola en nu wil ik graag degene zijn die doorbreekt. Dat ik tegen Hannover mocht beginnen, is ook een positief signaal naar onze eigen jeugdopleiding. Het is vooral voor de jongste jongens goed om te zien dat het echt kan gebeuren. Dat als je goed genoeg bent en er hard voor werkt je het eerste elftal kan bereiken.”

Nu hij aan het grote werk heeft mogen ruiken, wil de jonge Pelupessy niet meer anders. “Ik ben een speler die ervan houdt bij een club te blijven. Ik wil ook niet verhuurd worden. Ik heb het hele traject bij Twente doorlopen, nu wil ik ook echt aanhaken.”

Bezig met laden …