voetbalzone

Twente doet op meerdere fronten goede zaken in Denemarken

Thijs Post20 okt 2011, 20:47
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2011, 20:47
Advertentie

FC Twente heeft donderdagavond een prima overwinning geboekt in de Europa League. De Tukkers, die met Fulham al aan de leiding gingen in Groep H, wonnen mede dankzij twee prachtige treffers met 1-4 van het Deense Odense BK. Het eerste doelpunt was een uitstekende combinatie en mag gezien worden als teamprestatie, de tweede was een mooie individuele actie van Emir Bajrami. Toen de van een blessure teruggekeerde Nacer Chadli de 0-3 produceerde was het feest helemaal compleet.

/

En dat terwijl de Tukkers in de beginfase nog even goed moesten opletten. Na dertig seconden spelen mocht Wout Brama mocht van geluk spelen dat zijn lichte overtreding op Bashkim Kadrii niet bestraft werd met een strafschop tegen. De controleur stond even later aan de basis van de eerste (kleine) kans van Twente, toen Luuk de Jong de bal net niet onder controle kreeg en doelman Mads Toppel niet kon verontrusten.

Na bijna dertien minuten spelen eiste Brama opnieuw de hoofdrol op en ditmaal was het ook een treffer. De middenvelder speelde de bal in op De Jong, die de combinatie zag en Brama alleen voor sluitpost Toppel zette. Brama stiftte raak: 0-1. De bezoekers gingen direct op zoek naar de tweede score en het scheelde niet veel of Ola John had daarvoor gezorgd. De met veel gevoel geplaatste bal van de buitenaanvaller belandde op de paal.

/

Op het half uur, even nadat Douglas een counter van de Denen had gesmoord, werd de marge alsnog verdubbeld. De thuisploeg raakte de bal kwijt en Emir Bajrami slalomde zich een weg richting het vijandelijke doel. De Zweed passeerde twee opponenten en schoof de bal beheerst binnen: 0-2. Twente-voorzitter Joop Munsterman liep met een grote glimlach rond en vlak na rust verzuimde De Jong de feestvreugde van zijn preses nog iets groter te maken: de spits had in riante teveel tijd nodig en schoot het speeltuig vervolgens hoog over.

Twente liet de teugels vervolgens even vieren en de thuisploeg, met ex-Roda JC-aanvaller Morten Skoubo op de reservebank, kwam beter in het spel. Nadat Kadrii dé kans op de aansluitingstreffer gered zag worden door Nikolay Mihaylov tekende de van een blessure teruggekeerde Chadli voor de derde treffer uit Enschede. De invaller was attent na een schot van Brama en tikte van dichtbij binnen. Een harde kopbal van Djiby Fall betekende de 1-3, maar verder kwamen de Denen niet meer; negen minuten voor tijd maakte De Jong aan alle onzekerheid een einde door aan de buitenspelval te ontsnappen en (op aangeven van Chadli) binnen te werken.

Bezig met laden …