voetbalzone

'Twente heeft bewezen dat meer geld niet altijd de basis voor succes is'

Daniel Cabot Kerkdijk28 aug 2010, 08:06
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2010, 08:06
Advertentie

Guus Hiddink volgt met veel interesse de ontwikkelingen, of beter gezegd de verschuivingen, binnen de Nederlandse en Turkse voetbalwereld. "Clubs als FC Twente en Bursaspor hebben al in het voetbal bewezen, dat meer geld niet altijd de basis voor succes is", vertelt de bondscoach van Turkije in De Telegraaf. "Je bent al een heel eind op weg, door gewoon logisch na te denken en goed te beseffen waar je mee bezig bent."

/

"Net als in Nederland is ook in Turkije sprake van een verschuiving van de macht", schetst Hiddink. "Moesten Ajax, PSV en Feyenoord de afgelopen twee seizoenen al AZ en FC Twente voor laten gaan, in Turkije bleek Bursaspor te sterk voor de grote namen Fenerbahçe, Galatasaray, Besiktas en Trabzonspor. Dus net als FC Twente staat Bursaspor de komende maanden tegenover de grote jongens uit Europa. Zoals er meer overeenkomsten tussen deze twee ploegen zijn."

"Zelfs nu de club uit het stadje Bursa kampioen is geworden en straks in de Champions League tegenover Manchester United, Valencia en Glasgow Rangers staat, valt op hoe ze gewoon doorgaan op de ingeslagen weg", doceert Hiddink. "Niet alleen blijft Bursaspor in de competitie punten pakken, de club blijft bewust kiezen voor het inpassen van jonge spelers, terwijl de speelstijl ook nog veel overeenkomsten vertoont met die van FC Twente. Het heeft de Turkse competitie in ieder geval frisser en levendiger gemaakt en ik sluit niet uit, dat Bursaspor in de Champions League nog voor verrassingen kan zorgen."

"Misschien zijn ze nu voorzichtiger om miljoenen uit te geven aan spelers van 34, 35 jaar en wordt er wat vaker voor jonge, talentvolle Turkse jongens gekozen. Uiteindelijk dienen ze daarmee ook het Turkse nationale elftal, waarmee ik deze week de EK-kwalificatie start met wedstrijden tegen Kazachstan en België. Onder de selectie van 23 spelers, bevinden zich ook drie jongens van Bursaspor en ik sluit niet uit, dat dit aantal in de toekomst toe gaat nemen."

Bezig met laden …