voetbalzone

Twente komt met witte rook: 'Blij dat ik deze stap maak'

Daniel Cabot Kerkdijk08 aug 2014, 10:08
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2014, 10:08
Advertentie

Kamohelo Mokotjo mag zich officieel speler van FC Twente noemen. De club uit Enschede maakt vrijdag via de officiële kanalen melding van de komst van de 23-jarige middenvelder, die voor circa anderhalf miljoen euro overkomt van PEC Zwolle en voor vier jaar heeft getekend. “Ik ben blij dat ik deze stap maak. FC Twente volgde mij al een tijd en de club heeft laten merken mij graag bij de selectie te willen hebben”, laat de Zuid-Afrikaans international op de clubsite weten.

voetbalzone

“Uit het gesprek met de trainer heb ik veel vertrouwen gekregen, het gevoel was meteen goed. Afgelopen jaar heb ik een bijzonder seizoen gehad bij PEC Zwolle en ik ben er trots op wat we met de ploeg hebben bereikt.” Alfred Schreuder erkent dat Mokotjo al lange tijd op de lijst van FC Twente voor eventuele versterkingen op het middenveld stond. “Zijn kwaliteiten spreken voor zich. Hij is een ontzettend goede speler in balbezit en een slimme voetballer bij balverlies. Wij willen in ons spel veelal de bal hebben en daarin kan hij ons dus helpen. Het is aan Kamohelo te laten zien dat hij een meerwaarde is voor ons middenveld, maar daar heb ik alle vertrouwen in als ik hem zie spelen bij PEC.”

Mokotjo werd in de zomer van 2009 door Feyenoord naar Nederland gehaald, waar hij op huurbasis aan de slag ging bij Excelsior. Dat bleek meteen een groot succes: hij speelde in dat eerste jaar 25 wedstrijden voor de Kralingers, waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie. Zijn doorbraak leek aanstaande, maar terug in De Kuip kon Mokotjo de verwachtingen nog niet inlossen. De jonge Afrikaan moest zich in de tussenliggende drie jaar vaak tevreden stellen met invalbeurten en slaagde er niet in om Ronald Koeman te overtuigen van zijn meerwaarde.

voetbalzone

Om die reden besloot Feyenoord de speler medio 2013 te verkopen aan PEC Zwolle. Onder de vleugels van Ron Jans ontwikkelde Mokotjo zich vervolgens stormachtig: hij speelde vrijwel alles en werd de belangrijkste schakel in het elftal dat zeer verrassend beslag wist te leggen op de KNVB Beker. In de memorabele finale tegen Ajax (5-1) behoorde hij tot een van de absolute uitblinkers aan Zwolse zijde. Het toetje daarna, het winnen van de Johan Cruijff Schaal vorige week, zal de boeken ingaan als zijn laatste kunstje in dienst van PEC.

Bezig met laden …