voetbalzone

Twente maakt 4 miljoen over naar City Football Group: transfer definitief rond

Tom Rofekamp06 jul 2023, 11:15
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2023, 11:15
Advertentie

Manfred Ugalde is definitief speler van FC Twente, zo melden de Enschedeërs via de officiële kanalen. De 21-jarige centrumspits heeft voor vier jaar getekend, nadat hij de afgelopen twee seizoenen al gehuurd werd van Lommel SK. Naar verluidt betaalt Twente vier miljoen euro voor de Costa Ricaan. Die investering kunnen de Tukkers alleen doen door de uitgaande transfers van Ramiz Zerrouki en Václav Cerny.

Er werd al een week witte rook verwacht over Ugalde. De Telegraaf schreef afgelopen donderdag al dat Twente de schutter definitief zou gaan overnemen van Lommel. De Belgische tweededivisionist is er akkoord mee dat de Enschedeërs de transfersom over meerdere seizoenen uitsmeren. Omdat ook Zerrouki en Cerny (respectievelijk naar Feyenoord en VfL Wolfsburg, beiden voor acht miljoen euro) voor miljoenenbedrag vertrokken, kan de transfer tot stand komen.

Ugalde toont zich op de clubwebsite van Twente zeer gelukkig met de overstap. "Allereerst wil ik God, mijn familie en ook de club bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben om deze grote stap in mijn carrière te zetten. De supporters hebben mij altijd gesteund en ook hen ben ik heel dankbaar. Voor mij is dit een van de gelukkigste dagen van mijn leven. Bij FC Twente horen is een droom voor mij. Toen mij werd verteld dat de mogelijkheid er was om een definitieve transfer te maken hoefde ik er niet over na te denken, ik ben hier erg gelukkig", aldus de jonge aanvaller.

Ugalde stond sinds de zomer van 2020 onder contract bij Lommel SK, dat onderdeel is van de City Football Group, de overkoepelende organisatie achter Manchester City. De tweevoudig Costa Ricaans international speelde slechts één seizoen voor de Belgen, voordat hij de Nederlandse grens overstak. In twee jaar in De Grolsch Veste kwam Ugalde tot 59 officiële optredens, waarin hij 13 keer scoorde en 6 keer aangever was. Ugalde komt op de zesde plaats van duurste inkomende transfers in Enschede, waarmee hij onder meer Hakim Ziyech (van sc Heerenveen naar Twente voor 3,5 miljoen euro in 2014) passeert.

Bezig met laden …