voetbalzone

‘Twente moet hem dankbaar zijn, maar hij lijkt nu zelf slachtoffer te worden’

Yanick Vos17 dec 2016, 07:46
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2016, 07:46
Advertentie

Via het sporttribunaal CAS eist zaakwaarnemer Mathias Bunge 6,3 miljoen euro van FC Twente. De belangenbehartiger wijst de club uit Enschede op oude afspraken. Namens de Tukkers liet Jan van Halst vrijdag weten dat het bedrag is opgenomen in de jaarrekening, maar vooralsnog keert de club uit Enschede niet uit. Oud-voorzitter Aldo van der Laan, die destijds zaken deed met Bunge, vindt het niet kunnen dat de afspraken niet worden nagekomen.

/

Bunge stond de Mexicaan Jesús Corona vorig jaar bij toen hij voor 10,5 miljoen euro de overstap maakte van Twente naar FC Porto. De club uit de Eredivisie had recht op dertig procent van de transfersom, zestig procent was voor Bunge. Omdat de investeerdersgroep rond Bunge in opspraak raakte wegens mogelijke banden met een drugskartel, weigert Twente uit te keren. Zij vrezen dat het geld via een constructie op de Britse maagdeneilanden in verkeerde handen komt, waarna de Belastingdienst zich in de Grolsch Veste meldt met een naheffing.

Van der Laan vindt het vreemd dat Twente de afspraken met Bunge niet nakomt. "Hij is FC Twente juist enorm ter wille geweest", zegt de oud-voorzitter in gesprek met De Telegraaf. "Porto betaalt de transfersom in termijnen. De eerste daarvan heeft hij volledig aan Twente gelaten, zodat zij die dertig procent direct konden incasseren. Daarvoor moet de club hem dankbaar zijn, maar hij lijkt nu zelf het slachtoffer te worden. Dat Bunge banden heeft met drugskartels lijkt mij heel sterk, maar ik kan natuurlijk niets uitsluiten."

Bezig met laden …